Caută
Close this search box.

Medic israelian în Italia: ”Pacienţii de peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi mecanic. Cei cu şanse mai mari de supravieţuire au prioritate”

coronavirus

Un medic israelian care lucrează într-un spital din Italia a făcut declaraţii şocante, scrie mediafax.ro. Acesta susţine că pacienţii infectaţi cu coronavirus de peste 60 de ani nu mai sunt ventilaţi mecanic. Acesta mai spune că pacienţii respectivi sunt lăsaţi să îşi ia la revedere de la familii.

Doctorul Gai Peleg munceşte în oraşul Parma şi a povestit că autorităţile medicale au decis că prioritate au pacienţii care încă mai pot fi salvaţi din ghearele coronavirusului. Gai Pelega declarat pentru presă că spitalele din Italia nu mai fac faţă numărului mare de bolnavi de coronavirus şi că s-a ajuns în situaţia de a prioritiza.

Astfel, pacienţii trecuţi de vârsta de 60 de ani, în stare gravă, nu mai sunt ventilaţi cu ajutorul aparatelor speciale. Măsurile au fost luate pentru ca paturile să fie ocupate de pacienţi care au şanse mai mari de supravieţuire. Pânî în prezent, în Italia, au murit 5.400 de oameni din cauza pandemiei de COVID-19, iar alţi 50.000 de oameni se luptă cu boala.

De asemenea, Spania se confruntă cu o escaladare a numărului de pacienţi infectaţi cu coronavirus. O asistentă din sistemul medical din Spania a lansat un mesaj cutremurător şi spune că situaţia este mult mai gravă decât se vede la televizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri