Caută
Close this search box.

Medicul care l-a înlocuit pe Mircea Beuran la Spitalul Floreasca, soțul consilierului prezidențial Diana Păun, acuzat că a agresat doi rezidenți

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca, medicul Sorin Păun, este acuzat că a amenințat cu electrobisturiul  și a lovit doi medici rezidenți. Chirurgul este soțul consilierului prezidențial Diana Loreta Păun și cel care l-a înlocuit pe profesorul Mircea Beuran la șefia secției.

În timpul unei operații din 6 martie, ”într-un acces de furie”, șeful de secție Sorin Păun și-a atacat doi colegi, susțin 8 medici primari chirurgi, 2 specialişti în chirurgie şi 6 rezidenţi, potrivit Libertatea.

Pe masa de operaţie era o femeie de 86 de ani, care trebuia operată de tumoră de colon.

Potrivit plângerii înaintate de medici către conducerea spitalului, chirurgul Sorin Păun “a înţepat, în mod deliberat, într-un acces de furie pe dr. Manolescu Ştefania şi pe dr. Gaspar Bogdan, martori la această agresiune fiind medicii prezenţi în sala de operaţie”. “În urma agresiunii fizice deliberate, dr. Manolescu Ştefania a mai rămas în sală câteva minute, după care a fost dată afară de către dr. Păun Sorin Constantin. Aceasta a părăsit sala de operaţie şi a mers la Direcţia Spitalului unde a depus o reclamaţie”, mai arată cei 16 semnatari.

“Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini”, a scris şi dr. Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care o înaintează separat managerului spitalului.

Sorin Păun nu este la prima ieșire nervoasă în sala de operație. În 2016, a fost înregistrat în timp ce își agresa verbal colegii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri