Caută
Close this search box.

Ministerul Educaţiei a început PUBLICAREA tezelor de doctorat online

Ministerul Educației a publica astăzi o parte din tezele de doctorat. Este vorba despre 1.320 de teze pe care universitățile le-au încărcat pe o platformă specială, care a devenit activă pe portalul Registrului Educațional Integrat, administrat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

AICI POT FI CITITE ONLINE TEZELE DE DOCTORAT

Sursele universitare au spus că vor fi publicate tezele de doctorat din anii 2016, 2017 și cele susținute până în martie 2018.

Informația a fost confirmată de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie. ”Pe măsură ce primim acordurile de la universități vor fi publicate toate tezele de doctorat”, a declarat pentru HotNews Monica Anisie.

Tezele doctorale care au fost publicate în urmă cu doi ani vor fi publicate de drept, așa cum prevede Hotărârea nr. 134/2016 pentru modificarea și completarea Codului studiilor universitare de doctorat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011.

Legea prevede că, după expirarea termenului de grație de 24 de luni pentru realizarea publicării, în cazul în care nu a fost primită nicio notificare de refuz din partea absolventului de doctorat cu privire la publicarea distinctă a tezei, atunci aceasta poate fi publicată.

Universitățile au dat anunț pe site-urile proprii că doctorii care au susținut teza în ultimele 24 de luni trebuie să trimită notificare de refuz de publicare a tezei până pe 23 martie. În cazul în care nu primesc acest refuz, teza lor va fi publicată automat.

Pe site-urile universităților au fost publicate modelele de declarație privind opțiunile studentului – doctorand absolvent cu referire la publicarea tezei de doctorat.

Iniţiativa publicării tezelor de doctorat online a fost preluată de ministrul Monica Anisie de la deputatul PMP Robert Turcescu, în lungile serii de audieri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri