Marcel Vela, ministrul interimar de Interne, a anunţat că se ia în calcul ca angajaţii de la stat şi privat să lucreze de acasă, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Autoritățile vor transmite circulare către instituţiile publice şi private pentru analizarea posibilităţii ca angajaţii să lucreze de acasă, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este una dintre măsurile luate în ședința de luni a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

„Se vor transmite circulare către toate instituţiile publice şi private în vederea analizării posibilităţii desfăşurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispoziţiilor art. 108, 110 din Legea 53/2003, Codul Muncii, coroborat cu art. 2 din Legea 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, acolo unde este posibil”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la finalul şedinţei.

Până la acest moment, în România au fost confirmate 17 cazuri de coronavirus în București și în 9 județe. Cinci dintre pacienți s-au vindecat.

55 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =