Caută
Close this search box.

Ministrul Educaţiei o contrazice pe Firea: „Nu există motivul închiderii şcolilor. Fac un apel la calm”

monica anisie

“La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a declarat luni dimineaţă ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3, conform Edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei a declarat că nu există decât patru cazuri confirmate.

“Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor.

Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă”, a precizat Monica Anisie.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat luni măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus – suspendarea activităţii teatrelor şi a altor instituţii de spectacol – şi avertizează că va merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu stricteţe măsurile, conform News.ro.

Edilul Capitalei a spus că este în favoarea suspendării temporare a cursurilor în şcoli şi grădiniţe. Totodată, Gabriela Firea a spus că, dacă se vor închide şcolile şi grădiniţele, nu este recomandat ca părinţii să îi ducă pe copii la locurile de joacă şi sălile de cinema din mall-uri.

La rândul său, primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat că toţi primarii de sectoare sunt de acord cu închiderea temporară a cursurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri