Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a suplimentat cu 500.000 de lei fondurile pentru instanțe, parchete și Administrația Națională a Penitenciarelor pentru igienizarea sediilor, pe fondul coronavirusului. Măsura a fost luată în urmă cu câteva zile, iar dacă vor fi necesari și alți bani, ministrul susține că îi va aloca, la cerere.

”S-au luat măsuri de două, trei săptămâni de igienizare suplimentară și în Ministerul Justiției și la sediul instanțelor, inclusiv Administrația Penitenciarelor, sunt în contact cu CSM și cu președinții curților de apel, dânșii la rândul lor au luat aceste măsuri, am alocat fonduri de 500 de mii de lei pentru astfel de consumabile destinate igienei sediilor de instanțe și de parchete. (…) Ministerul Justiției a făcut ceea ce trebuia să facă, a alocat aceste fonduri și am recomandat întărirea regulilor de igienă.” a declarat marți Predoiu, prezent la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Întrebat dacă se suspendă sau nu activitatea instanțelor, ministrul a explicat că sunt luate măsuri pentru a nu exista astfel de ipoteze și că nu este o atribuție exclusivă a ministerului pe care îl conduce.

”Este o chestiune care ține de funcționalitatea instanțelor, de regulamentele de ordine interioară care este de compentența CSM și stăm de vorbă. În acest moment a opri cursul judecăților ține de o discuție cu CSM și de responsabilitatea CSM și este de văzut în ce măsură nu este prematură o astfel de măsură ținând cont și de dreptul la justiție, accesul liber la justiție, aici fiecare instanță poate să își gestioneze foarte bine programul și măsurile de igienă.”

Pe de altă parte, Curtea de Apel București, cea mai mare instanță din țară, a instituit o serie de măsuri, una dintre ele fiind chestionarea de către jandarmi a tuturor celor care intră în sediul de unde vin și completarea unei declarații pe propria răspundere.

267 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here