Caută
Close this search box.

Mircea Beuran rămâne în AREST la domiciliu încă 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu a medicului Mircea Beuran, pe care DNA îl cercetează pentru felul în care ar fi primit 10.000 de euro de la o denunţătoare pentru a dirija un post din spital către aceasta.

Decizia de sâmbătă nu este definitivă şi poate fi contestată de apărarea doctorului.

Tribunalul Bucureşti a judecat sâmbătă, în şedinţă nepublică, propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului la domiciliu în cazul medicului Mircea Beuran, care este cercetat de DNA pentru luare de mită 10.000 de euro pentru a dirija un post în spital pentru o denunţătoare interesată.

Concret, procurorii DNA au cerut prelungirea măsurii preventive stabilită definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, care a anulat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele doctorului de către Tribunal la debutul cazului.

Anchetatorii DNA arătau în referatul cu propunerea arestării preventive a medicului că deţin interceptări potrivit cărora Beuran s-ar „preta” la comiterea unor noi fapte de corupţei, aceasta fiind un motiv esenţial pentru care Direcţia a cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a medicului.

„Se va observa că inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical și universitar și, drept urmare, își poate exercita această influență asupra diferitelor persoane care au cunoștință despre săvârșirea faptelor sau care sunt implicate în săvârșirea acestora.

Măsura arestării preventive se impune și în vederea prevenirii săvârșirii unei alte infracțiuni de către inculpat, date fiind funcțiile pe care le deține, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă și din interceptări, la săvârșirea unor noi fapte de corupție”, se arată în referatul tranmis de anchetatorii DNA Tribunalului Bucureşti.

„Se va observa și gravitatea faptei săvârşite, constând în „vânzarea” unui post de asistent universitar de către însuși cel care conduce Departamentului 10 Chirurgie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” și care ar fi trebuit să aibă, mai mult decât oricine, criterii care privesc exclusiv performanța, iar nu „vânzarea-cumpărarea”, contra unor sume de bani, a posturilor în mediul universitar (și, lato sensu, în domeniul medical)”, se mai arată în documentul citat.

Anchetatorii mai notează că fapta lui Beuran este „de natură a compromite prestigiul, autoritatea, credibilitatea sistemului medical și universitar, precum și corectitudinea, cinstea funcționarilor care-și desfășoară activitatea în cadrul acestora, îndeplinind funcțiile încredințate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri