Caută
Close this search box.

Mobilizare de urgență. Un milion de măști au ajuns în România

masca

Un TIR încărcat cu un milion de măști medicale și combinezoane a ajuns, joi, în România. Acestea vor fi împărțite în spitalele și în zone critice din sistemul medical.

Vor fi distribuite în cursul zilei de azi la spitalele care au nevoie urgentă de ele și în zonele critice din sistem, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Adrian Ionel, președinte UNIFARM. Potrivit acestuia, în cel mai scurt timp vor urma să ajungă în țara noastră și alte TIR-uri cu echipamente medicale.

„Acest prim TIR de un milion de măști și 30.000 de combinezoane a venit din Turcia. A fost un efort conjugat pentru că Turcia și-a închis granițele din punct de vedere comercial și diplomația românească ne-a ajutat în relația cu guvernul turc. Pentru deblocarea acestei situații, s-a creat un culoar și cu sprijinul M.A.I. Am reușit să aducem unul din TIR-uri. Vor urma, cu siguranță, și altele, în cel mai scurt timp. Avem comenzi date foarte multe, comezi de aparatură medicală, de măști chirurgicale, combinezoane, botoși, ochelari de protecție. Cam toate aceste lucruri le-am comandat deja și încep, după cum vedeți, să vină. Probabil era o stare de nesiguranță privind aceste comezi și aceste produse, dar lucrurile se concretizează și vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi către toate spitalele care au nevoie urgentă. În acest moment, spitalele și zonele critice din sistem. Am făcut comenzi uriașe, în acest moment, avem contracte ferme semnate cu furnizorii, intervalul de intrare în piață este de la 24 de ore până 15 zile, din acest moment”, a explicat Adrian Ionel, președinte UNIFARM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri