Caută
Close this search box.

Moscova transmite noi mesaje de intoxicare. „Izolarea este greşită!”

moscova

Moscova duce o intensă campanie de dezinformare în Uniunea Europeană, prin care încearcă să-i convingă pe cetăţenii UE că pericolul reprezentat de coronavirus nu este atât de mare şi că măsurile luate de autorităţi, în special restricţiile, sunt abuzive şi exagerate. Astfel de mesaje au fost preluate şi de site-uri din România.

Articole publicat de Sputnik News, canal oficial de propagandă al Kremlinului, în limba germană sunt traduse în română şi apoi publicate pe mai multe site-uri din ţara noastră.

„Restricţiile sunt calea greşită”, este titlul unui astfel de articol publicat de Sputnik News în limba germană. Articolul reprezintă un interviu cu virusologul german Karin Molling care critică dur măsurile de izolare socială.

„Sunt de părere că poate nu ar trebui să ne agităm atât împotriva ideii că tinerii să petreacă împreună şi să se infecteze unul pe altul. Trebuie cumva să ne construim o imunitate. Cum se poate întâmpla acest lucru dacă nu avem contacte unii cu alţii? Tinerii duc infecţia mult mai bine”, scoate în evidenţă Sputnik din declaraţia virusolugului german.

„Deschideţi grădiniţele şi şcolile în loc de a arunca familiile în haos. Şcolile sunt cele mai bune locuri de a-i adună şi de unde afli cum se transmite lanţul infecţios.  (…) Dar sub nicio formă carantina! Oamenii trebuie să meargă la restaurante pe riscul propriu. Când vremea este frumoasă, nu poţi ţine oamenii blocaţi în case”, este un alt pasaj scos în evidenţă de Sputnik.

Interviul a fost tradus în româneşte şi preluat de Lumea Justiţiei, site patronat de Răzvan Savaliuc. Savaliuc, invitat permanent al Antena 3, duce o campanie foarte agresivă în ultima perioadă împotriva stării de urgenţă, afirmând că aceasta distruge economia.

Un alt site în limba română care preia tezele propagandei ruse este contramundum.ro.

contramundum.ro se prezintă drept o editură. Printre cărţile publicate se afla şi una intitulată „Soros. Puterea din umbră„. Pretinsa influenţă malefică a lui George Soros asupra politicilor din UE este o altă armă cu care propaganda de la Kremlin încearcă să şubrezească încrederea europenilor în liderii statelor UE.

„‘GEORGE SOROS – Puterea din umbra’ este prima carte tradusă în limba romana care descrie, prin recurs la fapte şi la documente de necontestat, metodele prin care miliardarul George Soros acţionează pentru a infiltra şi prelua partide şi state în scopul de a le controla şi de a le impune ideologia neo-marxista. O ideologie care corupe şi distruge valori morale şi tradiţii, pentru a le înlocui cu o utopie: ‘societatea deschisa’, guvernată de ‘corectitudinea politica’, pe care o propovăduieşte George Soros”, este descrierea făcută cărţii de această editură.

În timp ce propaganda Moscovei îi îndeamnă pe cetăţeni UE să nu respecte măsurile de izolare socială şi pune la îndoială pericolul reprezentat de coronavirus, preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut  locuitorilor Moscovei „să ia în serios” izolarea pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

„Le cer moscoviţilor şi locuitorilor regiunii să ia aceste măsuri necesare (…) cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate”, a declarat luni Putin într-o reuniune prin videoconferinţa cu oficiali în prima zi a unei perioade de interdicţie de circulaţie pe o durată nedeterminată.

El a dispus de asemenea „informarea constantă şi obiectivă” a ruşilor asupra evoluţiei situaţiei pentru a lupta împotriva „provocărilor, zvonurilor stupide şi speculaţiilor rău intenţionate”, informează Agerpres.

Preşedintele rus le-a ordonat de asemenea guvernatorilor regionali să acţioneze „realmente” împotriva răspândirii virusului şi să nu se rezume la „hârtii şi rapoarte”.

Puţin le-a cerut oficialilor ruşi să crească numărul de paturi de spital disponibile, să desfăşoare centre de testare suplimentare şi să constituie o rezervă de sisteme de respiraţie artificială şi de medicamente. El a dispus de asemenea controlarea asistentei pentru persoanele în vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri