Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru nu ştie de unde au Firea şi Streinu-Cercel 10.000 de teste

nelu tătaru

Noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a  declarat că directorul Institutului Matei Balş, Streinu-Cercel, şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, testează populaţia Capitalei într-un program propriu. Dar Tătaru spune că nu ştie de unde au cei doi testele.

Firea a declarat ulterior, la Antena 3 că vor fi folosite şi teste de la „Matei Balş”, sugerând că numărul acestora ar fi de 500. „Luni, 30 martie, va începe testarea. Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar cele 6 primarii de sector vor achiziţiona câte 1000 de teste”, a anunţat Firea pe Facebook.

Nelu Tătaru a declarat că nu ştie, deocamdată, de unde au cele două instituţii peste 10.000 de teste, dar precizează că, în această seară, se va întâlni cu Adrian Streinu Cercel şi va putea oferi, ulterior, detalii.

Nelu Tătaru: Este o chestiune făcută de Matei Balş cu Primăria, în care vor să vadă o prognoză a evoluţiei pandemiei la nivelul aglomeraţiei urbane care este Bucureştiul.

Reporter: Nu este o strategie comună cu Ministerul Sănătăţii, este separată?

Nelu Tătaru: Am vorbit cu domnul Streinu Cercel, mi-a explicat ce vor să facă. Ne întâlnim diseară. Dânsul a stabilit cu doamna Firea să înceapă această testare de luni.

Reporter: Vă întreb acest lucru pentru că domnul Streinu Cercel şi doamna Firea spun că începe testarea în blocuri, în timp ce medicii de la spitale mari spun că nu au teste.

Nelu Tătaru: O să facă teste rapide. O să avem discuţii mai multe şi în seara vă pot da mai multe amănunte.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat că în Bucureşti va fi demarat un proiect pilot de testare a unui eşantion de 10.500 de persoane. Anunţul a fost făcut în cadrul unei şedinţe convocate de Firea, la care au participat toţi primarii PSD din Capitală.

În cadrul unei declaraţii susţinute la sediul Primăriei Capitalei, el a precizat că recoltarea se va face în stradă, în afara locuinţei, iar rezultatele vor fi obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

„Când găsim o persoană pozitivă, carantinam toată zona respectivă”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri