Caută
Close this search box.

Nicușor Dan: ”Este absolut iresponsabil ca Firea să constate azi că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi!”

”Gabriela Firea a avut 4 ani să rezolve problema deșeurilor din București, nu a făcut nimic, și aruncă problema sectoarelor, care vor fi obligate să se descurce de pe o zi pe alta.

Astăzi, 21 martie, expiră contractul între Primăria Capitalei și groapa de gunoi Iridex de la Chiajna. În 12 iulie 2020 expiră contractul între Primăria Capitalei și depozitul Eco Sud de la Vidra.

În loc să fi prevăzut din timp această situație și să găsească o soluție, Gabriela Firea convoacă un Consiliu General extraordinar pentru 23 martie, care să transfere sectoarelor responsabilitatea de a semna contracte cu gropile de gunoi.

Este absolut iresponsabil ca un Primar General să constate AZI că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi și să-i lase pe alții să se descurce cu situația.

Principala preocupare pentru deșeuri în cei 4 ani de mandat ar fi trebuit să fie modificarea sistemului de colectare (prin modificarea contractului cadru cu operatorii de salubritate) pentru ca ponderea colectării selective și a tratării selective a deșeurilor să fie cât mai mare, astfel încât cantitatea de gunoi care ajunge la groapa de gunoi să fie cât mai mică. Nimic nu s-a întâmplat, iar riscul ca la sfârșitul lui 2020 Comisia Europeană să lanseze o procedură de infringement pentru București pe problema deșeurilor (după cea pe calitatea aerului) este foarte mare.

Vă mulțumesc!

Nicușor Dan
Candidatul opoziției la Primăria Capitalei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri