Caută
Close this search box.

Norica Nicolai susţine că Italia va părăsi UE în curând, pentru că a fost lăsată pe cont propriu

Norica Nicolai

Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional al ALDE, continuă să difuzeze mesaje menite să şubrezească intrederea românilor în Uniunea Europeană, pe fondul crizei coronavirusului.

La doar câteva zile după ce a minţit că Franţa a primit 100 de miliarde de euro de la Comisia Europeană, în timp ce România că încasa „doar” un miliard, Nicolai a publicat un articol în Cotidianul în care anunţa că Italia va părăsi UE.

„În fata dezastrului, în primul rând uman, liderii uniunii au dovedit că le lipsesc trei lucruri: solidaritate, curaj, iniţiativă.

Italia a fost lăsată pe cont propriu – şi prevăd un Italexit nu foarte târziu, pentru că italienii nu uita şi nu iartă -, Germania s-a făcut că plouă, liderii europeni au fost ca şi inexistenţi, iar cetăţenii uniunii s-au trezit că nu există mobilizare, politici şi iniţiative comunitare de prevenire şi combatere a crizei.

Există, în schimb, o majoră preocupare a leadershipului comunitar pentru fenomenul fake news. Ţara piere şi baba se coafează”, ataca Nicolai, enervată că Reprezentanta Comisiei Europene la Bucureşti i-a transmis că imparstie fake-news.

„Am criticat nu o dată măsurile şi dublul limbaj european, pe fundalul clivajului tot mai vizibil între Vest şi Est. Dar nu m-am gândit că UE chiar e un colos cu picioare de lut. Acum, o vedem cu toţii cu ochiul liber. Epidemia se va stinge, mai devreme ori mai târziu, să sperăm cu cât mai puţine pagube. Dar proiectul european, cel puţin aşa cum a fost el gândit, e cam dus pe aripile vântului”, a mai susţinut Nicolai.

Reprezentanţă Comisiei Europene în România a sancţionat dur, afirmaţiile Noricai Nicolai, care a susţinut că Bruxellesul a alocat 300 de miliarde de euro Franţei pentru a lupta cu COVID-19, în timp ce România a primit „doar” un miliard. „Fake news”, a transmis Comisia Europeană pe 22 martie.

„Afirmaţie falsă: Comisia Europeană aloca Franţei 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro

Faptele sunt acestea:

Comisia a aprobat propunerea din partea autorităţilor franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franţei.
Detalii ? https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?

Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.
Pentru a face faţă crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii ? https://bit.ly/3dmxhAs

Cum acţionează cadrul temporar? Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidităţi suficiente pentru a menţine activitatea economică în contextul şi după criza COVID-19.

Cadrul legal: Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene”, anunţa Reprezentanta Comisiei Europene.

Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional al ALDE, a atacat violent, sâmbătă, atât Comisia Europeană cât şi pe liderii statului român susţinând că Franţa a primit 300 de miliarde de euro pentru a lupta cu coronavirusul în timp ce România a primit doar un miliard de euro.

„Cum era cu solidaritatea europeană? Ieri, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene în România, suntem anunţaţi că stimabila Comisie Europeană aloca României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

Am fi zis ce generoşi sunt, dacă astăzi nu ieşea public madame Margrethe Vestager cu un anunţ care depăşeşte orice imaginaţie. Mai exact: Comisia Europeană a aprobat, sâmbătă, trei programe de asistenta propuse de Franţa în contextul epidemiei de coronavirus, urmând a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei franceze.

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!! Asta este solidaritatea europeană despre care ni se tot vorbeşte?

(…) Onorată Comisie Europeană vrea solidaritate, dar nu şi pentru ‘catei’, adică statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni în rolul de slugi ale onorabilei Comisii, să respectăm tot ce zic, să facem după cum ne dictează, să jucăm după cum ne cântă, dar când e ditamai pandemia mondială suntem lăsaţi la urmă. Ne aruncă şi nouă nişte firimituri!

Domnilor Iohannis şi Orban, cei care sunteţi în fiecare zi cu europenismul şi solidaritatea europeană în gură, ştiaţi ceva despre asta? A propus şi România programe de asistentă la Comisia Europeană? Aţi solicitat, pentru că aveţi şi Guvernul şi Preşedintele, să primească şi economia României ajutor din partea Uniunii Europene?

Vă întreb şi eu că Moromete: politica cui o faceţi voi? Sunteţi siguri că pe a României? Sau voi, domnilor Iohannis şi Orban, sunteţi primii doar la cerut derogări de la Convenţia Drepturilor Omului?”, a scris Nicolai, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri