Caută
Close this search box.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 80: Ultima victimă, o femeie de 61 de ani

Update Femeie, 61 ani, jud Satu Mare. Internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Recoltat și confirmat în data de 27.03.2020, decedată în 31.03.2020. Comorbiditati: Insuficiență renală cronică cu dializa de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie.

Contact cu fiul întors din Marea Britanie în 21.03.2020, asimptomatic

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus în România a ajuns la 79, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Ultimul deces a fost raportat cu întârziere de către Direcția de Sănătate Publică.

Ultimul pacient este o femeie de 84 ani din Capitală, care s-a prezentat în data de 26 martie la camera de gardă UPU a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti cu simptomatologie ce a încadrat-o în categoria suspect de infecţie cu COVID-19.

Potrivit sursei citate, pacienta a fost izolată şi i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în aceeaşi dată, cu rezultat pozitiv în data de 27 martie.

Pacienta a decedat în 27 martie şi avea fibrilaţie atrială, pacemaker permanent, insuficienţă cardiacă cronică.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media şi a solicitat Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi DSP Bucureşti informaţii privind existenţa unui deces în cadrul unităţii sanitare.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. (…) Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, se arată în informare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri