Caută
Close this search box.

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus în România a ajuns la 95

coronavirus

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus în România a ajuns în noaptea de vineri spre sâmbătă la 95. Ne apropiem de scenariul cu numărul 3 pregătit de autorități.

Numai vineri au fost confirmați 36 de pacienți – cel mai mare număr de până acum. Cei mai mulţi dintre bolnavi s-au întors de curând din străinătate şi se aflau în izolare sau în carantină. Printre ei se află şi un copil de un an.

Azi-noapte, opt români au fost aduși de autorități în țară din Italia. Se aflau acolo fie ca turiști, fie pentru tratamente medicale. Cele opt persoane au fost plasate în carantină în București.

Scenariul 3, declanşat când se va trece de 100 de cazuri

Când numărul celor infectați va trece de 100, în spitalele de boli infecțioase vor fi internați doar cei cu Covid-19. Totodată, celelalte unități sanitare trebuie să rezerve 10% din paturile ATI pentru astfel de bolnavi.

Îngrijirea unui pacient în terapie intensivă pentru două săptămâni poate costa sute de mii de euro, spun specialiștii, așa că Ministerul Sănătății a dublat bugetul pentru programul de Acțiuni Prioritare ATI. În plus, se lucrează la un nou program finanțat de minister, AP boli emergente, prin care vor fi alocate fonduri spitalelor care vor trata bolnavii cu Covid-19, care nu sunt în stare critică.

Odată cu creșterea numărului de cazuri va fi nevoie și de suplimentarea numărului de doctori. Tocmai de aceea, spitalele vor putea încheia contracte cu medici care și-au luat specializarea, dar care în acest moment nu au un post într-o unitate sanitară. Va fi nevoie de ei inclusiv în secțiile de terapie intensivă, acolo unde în prezent sunt puțin peste 2000.

Pentru ca spitalele să nu rămână fără finanțare din cauza limitării numărului de pacienți, ministerul va permite sistemul de plată de tip istoric, adică vor primi aceleași sume ca în lunile similare ale anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri