Caută
Close this search box.

O clădire din centrul istoric al municipiului Bistriţa s-a prăbuşit

O clădire veche din centrul istoric al municipiului Bistriţa s-a prăbuşit, miercuri dimineaţa, din cauza stării de degradare avansate.

Incidentul a avut loc pe strada Nicolae Titulescu, situată la cinci minute de mers pe jos de sediul primăriei.

Clădirea aparţine Primăriei Bistriţa, dar a fost revendicată, potrivit Agerpres.

În partea de imobil care s-a prăbuşit nu mai locuia nimeni, dar, în cădere, unul dintre pereţi a blocat uşa de acces într-o locuinţă în care stau cu chirie un bărbat şi o femeie, încă din anul 1986.

Bărbatul se afla în interior în momentul prăbuşirii şi a fost nevoit să iasă pe un geam.

Acesta a spus că a sesizat în repetate rânduri primăria asupra stării de degradare a imobilului, însă cei din administraţie i-ar fi spus că, până când nu se soluţionează cazul de revendicare, nu pot interveni.

„S-a rupt colţul casei. Eram în casă. S-a auzit ca două bubuituri, una după alta. Nu am fost rănit. Situaţia este mai de mult, casa e revendicată, partea care s-a surpat, şi nu este a primăriei. Nu mai locuia nimeni acolo”, a declarat bărbatul.

La locul incidentului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Jandarmerie, care au interzis accesul pe strada Nicolae Titulescu, în zona în care se află clădirea prăbuşită.

De asemenea, primăria s-a oferit să le pună la dispoziţia celor două persoane care locuiau în imobil un spaţiu de cazare, având în vedere că nici locuinţa lor nu mai este sigură în acest moment.

În plus, se va face o expertizare a întregii clădiri, unde mai sunt spaţii închiriate atât unor persoane fizice, cât şi unor firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri