Caută
Close this search box.

O femeie de 103 ani s-a vindecat de coronavirus

coronavirus

O femeie de 103 ani s-a vindecat de noul coronavirus în Iran, anunță agenția oficială Irna, în condițiile în care infecția este considerată mult mai periculoasă pentru persoanele cele mai în vârstă, scrie AFP.

Pacienta fusese internată în orașul Semnan, la circa 180 km est de Teheran, arată articolul publicat de Irna în noaptea de marți spre miercuri, fără a preciza numele femeii.

Aceasta a fost „autorizată să părăsească spitalul după ce s-a restabilit deplin”, arată aticolul, care îl citează pe Navid Danayi, directorului spitalului universitar din oraș.

Agenția spune că este vorba de un al doilea pacient foarte în vârstă care s-a infectat în Iran cu Covid-19 și s-a vindecat. Primul caz este un bărbat din Kerman, în sud-estul țării, în vârstă de 91 de ani.

Acesta a fost declarat vindecat luni după ce a fost bolnav timp de trei zile și în ciuda faptului că suferea de hipertensiune și de astm.

Irna nu precizează ce tratament a fost administrat celor doi pacienți.

În afara Chinei, Iranul este cea mai afectată țară de pandemia de Covid-19, care este prezentă în toate cele 31 de provincii. Numărul morților a depășit 1.000, dintr-un total de 16.000 de cazuri confirmate.

În 9 martie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma că dintre cele 80.000 de cazuri raportate atunci în China „peste 70%” s-au vindecat.

Un raport al OMS realizat în parteneriat cu autoritățile chineze indică o rată a mortalității de 21,9% pentru persoanele infectate de peste 80 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri