Caută
Close this search box.

Orban anunţă că vrea să scoată postările FAKE NEWS de pe Internet

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că, pentru a se evita răspândirea de informaţii false privind pandemia de COVID19, s-a propus o măsură care să permită eliminarea postărilor care sunt fake news-uri de pe reţelele de comunicare.

„În ceea ce priveşte reţelele de comunicare, am propus o măsură pentru a putea evita răspândirea de fake news-uri, de informaţii false. Acum, pe analizele pe care le-am făcut în ultimele două săptămâni, e o producţie şi o distribuţie de fake news-uri îngrijorătoare şi există o măsură propusă astfel încât să se poată, din punct de vedere tehnic, să fie scoase postări care sunt, în mod evident, fake news-uri”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus, întrebat în acest sens, că, la nivel guvernamental, se discută posibilitatea înăspririi pedepselor pentru nerespectarea carantinei, a izolării la domiciliu sau a declaraţiilor false pe propria răspundere.

„În ceea ce priveşte înăsprirea pedepselor, discutăm această posibilitate. Ceea ce ne interesează este să întărim mecanismul de verificare a respectării deciziilor de izolare la domiciliu şi a respectării condiţiilor de carantină în care să implicăm, pe lângă structurile care există la nivelul Ministerului de Interne, orice instituţie care are capacitatea de a verifica respectarea izolării la domiciliu sau a carantinei. Repet, discutăm de posibilitatea întăririi pedepselor, dar ne interesează întărirea capacităţii instituţionale de a asigura verificarea şi, în cazul încălcării, sancţionarea nerespectării izolării la domiciliu”, a spus Orban.

2 răspunsuri

  1. Deci am instaurat dictatura Werneriana cu Sica dulau de paza?

  2. fake news e tot ce nu vrea un guvern . prin definitie. dictatura comunista din nou. si am inteles ca ar mai fi si niste nazisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri