Caută
Close this search box.

Orban se întâlnește cu liderii partidelor pentru a discuta despre data alegerilor locale

ludovic orban

Premierul interimar Ludovic Orban are programate, marți, consultări cu liderii partidelor parlamentare în vederea stabilirii datei alegerilor locale.

La Palatul Victoria au fost convocați, începând cu ora 17.00 Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Eugen Tomac și Varujan Pambuccian.

Singurul care a anunțat că nu va participa la discuții este liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. De altfel, social-democratul a propus amânarea consultărilor convocate de liderul PNL.

”PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală și pentru care trebuie așteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîțu, și demararea de urgență a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus. În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte și asupra celei naționale, dar și a crizei migranților, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populației și interesele României!”, a declarat recent Ciolacu.

Pe de altă parte, președintele USR, Dan Barna, care va merge la consultări, a susținut că organizarea localelor în același timp cu parlamentarele ar însemna ”un coșmar logistic”, în timp ce liderul PMP Eugen Tomac a subliniat că scrutinul local ar trebui să fie organizat ”în prima parte a lunii iunie”.
Iar Victor Ponta a propus amânarea alegerilor locale în contextul situației provocate de coronavirus.

„Participăm la întâlnirea deja convocată la Guvern cu toate partidele politice și trebuie să demarăm imediat proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale și organizarea lor împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calculele politice. Cred că sănătatea noastră este mai importantă”, a transmis Victor Ponta pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri