Caută
Close this search box.

Orban: Vă cer să respectați toate recomandările specialiștilor

orban

Premierul Ludovic Orban aduce lămuriri cu privire la măsurile luate de Guvern în contextul epidemiei de coronavirus.

”Există un guvern cu puteri depline care are capacitatea de a lua în continuare toate deciziile care se impun”, a declarat Victor Orban.

”Este suficient să vedem datele care arată evoluția numărului de cazuri în țările euroepene. Faptul că răspândirea virusului este redusă arată că măsurile pe care le-am luat au fost eficiente”, a spus premierul.

”Odată cu votul de învestituă avem posibiliateta de a emite acte normativ cu valoare de lege. Suntem în deplină capacitate de exercițiu”, a completat Orban.

”În Comitetul pentru Situații de Urgență au fost luate măsuri foarte importante.
După cum știți, se instituie izolarea tuturor celor care vin țări cu peste 500 de cazuri, cei care vin din state în carantină, intră obligatoriu în carantină.
Deși numărul de cazuri comparat cu alte țări arată că am luat măsuri corecte, limitarea cazurilor ține de fiecare cetățean român.
Vă cer să respectați cele anunțate de autorități”, a declarat Orban.

Este foarte important pentru reducerea riscului de contaminare ca orice cetățean român să respecte măsurile care se iau.
Chiar dacă viața trebuie să se desfășoare normal, căutați să respectați regulile pentru a evita să luați virusul sau să îl răspândiți.
Va trebui să ne manifestăm afecțiunea de la distanță, va trebui să respectăm toate indicațiile care ne-au fost transmise.

Vă cer să respectați toate recomandările specialiștilor, ale doctorilor.

Din păcate, această epidemia are un impact negativ asupra economiei.

Vreau să încredințez cetățenii români că vom lua doar acele măsuri care sunt cu adevărat esențiale.

Am constituit un grup de lucru pentru analiza impactului economic al epidemiei

E clar că în transporturi, industriei ospitalității, publicitate, organizare de evenimente, impactul epidemiei este foarte mare și guvernul e pregătit săptămâna viitoare să adopte măsuri rapide pentru susținerea companiilor și pentru susținerea angajaților

Vom face în continuare analize, vom urmări cu mare atenție evoluțiile pentru a adopta oricând e necesar măsuri care să poată veni în sprijinul acestei zone afectate de economie.

Solicit tuturor angajaților de la stat să fie pe deplin mobilizați, să susțină măsurile adoptate de guvern, iar mediul privat să fie dispus spre dialog.

Economia trebuie să funcționeze, e fundamentală, trebuie să meargă cât mai aproape de normal.

Reducerea impactului negativ trebuie să fie un efort conjugat al autorităților, mediului economic și angajaților

Despre starea de urgență

Din păcate, am văzut foarte multe informații difuzate iresponsabil despre eventualele măsuri de adoptat pentru starea de urgență. Vom lua doar acele măsuri absolut necesare.

E nevoie acută de materiale, echipamente, medicamente pentru care există o dificultate foarte mare în obținere datorită cererii crescute.

Avem nevoie de proceduri de achiziție rapide, prin negociere directă.

Avem nevoie de măsuri care să întărească instituțiile din prima linie a bătăliei: DSP, ministerul de Interne, spitalele

O altă măsură posibil a fi luată este limitarea creșterii prețurilor la medicamente pentru a nu permite specula.

Există această posibilitate de a plafona prețurile la anumite produse absolut necesare: măști, dezinfectanți, biocide.

Orice măsură care va fi impusă va fi absolut necesară și vom încerca să limităm la maximum eventualele drepturi și libertăți care să fie afectate.

Ludovic Orban a anunţat vineri că se va autoizola în urma confirmării infecţiei cu coronavirus în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, cu care s-a aflat în contact întrucât acesta a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

Ulterior, testul efectuat în cazul lui Orban a fost negativ, la fel ca și pentru miniștii din Cabinetul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri