Caută
Close this search box.

Oribil. Răzvan Savaliuc de la Luju.ro spune că pentru câteva sute de morţi nu merită să transformăm România într-o ţară de coşmar

răzvan savaliuc

Răzvan Savaliuc, unul dintre invitaţii permanenţi ai postului Antena 3, solicită ridicarea stării de urgenţă, susţinând că „fenomenul Covid 19 este iraţional de exacerbat”. „Merită să transformăm România într-o ţară de coşmar pentru că vom avea câteva sute de morţi?”, a scris Savaliuc, pe site-ul său.

Iată fragmente din textul publicat de Savaliuc pe luju.ro, care a fost şi este susţinut cu reclame de la România TV, ALDE şi PSD.

„Mă număr printre cei care, fără a nega că noul virus produce decese, cred cu tărie că fenomenul Covid 19 este iraţional de exacerbat, şi va avea ca efect final accentuarea prăpastiei dintre statele bogate şi cele mai sărace.

(…) La ora la care scriu acest material de opinie s-a anunţat al 7-lea mort în România ‘infectat cu coronavirus’. Infectat, nu neapărat ucis de conoravirus… o mică mare diferenţă pe care sunt convins că nici medicii nu o pot delimita. Dar atenţie, toţi cei şapte morţi de până acum au peste 60 ani şi sufereau de boli în stadii terminale ori extrem de grave. La fel ca în Italia, unde populaţia este foarte îmbătrânită (40% au peste 60 ani) şi unde, cu excepţia unui procent foarte redus de cazuri, toţi cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani şi sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morţi în Italia e undeva peste 80 ani…

La ora la care scriu în întreaga lume s-au înregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (în ultimele 6 luni) deşi preşedintele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat la începutul acestui an, şi nu odată, că numai în Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripă comună, cifra comparativă cu cea din Statele Unite ale Americii.

Deşi în întreaga lume mor anual sute de mii de oameni de gripă comună (peste 100.000 numai în primele 3 luni ale lui 2020) atenţie, niciodată nu s-a pus problema să se blocheze viaţa economică prin vreo ţară.

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veţi găsi pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteţi găsi multe informaţii extrem de interesante despre câţi mor zilnic pe glob. Dacă vă interesează…

Comparaţi cifrele: 16.000 morţi de coronavirus în 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani şi erau suferinzi de alte boli foarte grave) şi câteva sute de mii morţi de gripă comună… Observaţi vreo diferenţă? Va mai întreb odată: observaţi vreo diferenţă? Repet întrebarea pentru că în lumea de azi mulţi prosti nu pot să înţeleagă nici măcar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru că ei ştiu deja ‘adevarul’ de pe Facebook, de la prieteni sau din alte bălării.

Aţi auzit până acum de vreo vânzoleală naţională/ mondială cu izolete şi restricţii impuse populaţiei prin lege pe gripă comună? Gripă comună (sezoniera) provoacă în România circa 200 de morţi anual? (aici chiar stăm foarte bine faţă de alte state). Cred că romanii sunt mai imuni pentru că jumătate din populaţie e rurală, încă mai trăieşte cu WC în fundul curţii, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi şi e mai imunizata decât populaţiile care trăiesc numai în săpun şi parfumuri.

(…) Conform datelor de până acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici excepţii) decât bătrâni cu patologii severe cronice. Adică cu sănătatea în pioneze.

Însă lumea a luat-o razna. Peste tot e panică generală, se impun carantine care nu s-au impus la alte tipuri de viruşi şi gripe mult mai feroce şi, cel mai grav, stări de urgenţă, paralizarea activităţilor cotidiene, cu efectul prăbuşirii burselor, valutelor şi economiei de piaţă.

Sincer să fiu nu înţeleg o chestie: dacă tot va fi să ne îmbolnăvim cu toţii, de ce naiba oprim lumea?

Mergem până la absurd şi presupunem că virusul Covid 19 va produce tot atâtea victime că şi gripă comună – de care oricum nu i-a păsat nimănui dintre cei care azi se dau de ceasul morţi ca, aoleu, muica, murim, ce ne facem?!?!?!

Dar chiar aşa, ce ne facem, ajungem să murim de foame?

Ajungem să nu mai existe o afacere în picioare pentru că lumea s-a isterizat ca un procent infim din populaţie va muri? Cumva există vreo lege care garantează viaţa veşnică? Dar oare nu mor zilnic mii de oameni, în fiecare ţară de diverse afecţiuni? De accidente etc…

Guvernul Iohannis a blocat economia decretând stare de urgenţă. Măsurile de salvare economică sunt o frecţie la un picior de lemn. Guvernul Iohannis este complet depăşit. Habar nu are cu ce se confruntă. Iohannis este pur decorativ, iese fără să aibă nimic altceva de spus decât să stăm în casă şi să ne spălăm pe mâini. Ba, pardon! Dar asta o ştiam cu toţii deja.

(…) Ţineţi minte ce vă spun! Starea de urgenţă va distruge România! Noi nu suntem SUA, Germania, Anglia, Franţa, să suportăm din excedentele bugetare şi ajutorul UE (pentru noi practic inexistent) pierderile economice ale unor luni de paralizare voluntară a economiei. Uitaţi-vă la Italia, o ţară cu 60 milioane de locuitori, azi complet distrusă pentru câteva mii de morţi, căreia toate statele (mai puţin China şi Rusia) i-a întors spatele! De ce UE a întors spatele Italiei şi nouă romanilor ne-au aruncat 1 miliard că la săraci?

Cât ni se va mai spune STAŢI ACASĂ, nu vă întoarceţi în ţara de Paşte? Pentru ce şi cu ce pierderi? Merită să transformăm România într-o ţară de coşmar pentru că vom avea câteva sute de morţi? Cum avem în fiecare an din cauza gripei comune, fără ca nimeni să se îngrijoreze măcar?”. a scris Savaliuc pe luju.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru romani, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă”, a spus şeful statului după şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciuca, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

El a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu şi să-şi facă cumpărăturile necesare.

„Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului statului a menţionat că s-a decis şi folosirea Armatei pentru gestionarea situaţiei.

„Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a afirmat Iohannis.

El a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani.

„Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

„Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi romani, vor intra în vigoare începând de mâine”, a spus Iohannis.

Un răspuns

  1. Cine dracu ii mai asculta pe cretinii astia?Ar trebui inchisi binisor pentru instigare in momente de restriste pentru tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri