Caută
Close this search box.

Pacientul zero din Italia, care se vindecase, a ieșit din nou pozitiv la testul pentru coronavirus

Giuseppe, un bărbat de 40 de ani din Torino, primul pacient internat la Amedeo di Savoia pe 22 februarie și considerat ”pacientul 1” al epidemiei de coronavirus din Italia, trebuie să rămână acum, cel puțin pentru moment, în autoizolare la domiciliu.

Bărbatul fusese declarat „vindecat” deoarece, după o serie de teste și tratamente îndelungate, fusese declarat în cele din urmă negativ, însă un test de control efectuat ieri a arătat încă un grad scăzut de pozitivitate, anunță ”La Repubblica”, preluat de Universul.net.

„Dar s-a vindecat, o confirmăm” – asigură profesorul Giovanni Di Perri, virolog și manager de boli infecțioase la Amedeo di Savoia. ”În aceste cazuri este destul de normal să existe o fază de oscilație între negativitate și pozitivitate. Se întâmplă în toate infecțiile. Este, pe scurt, o „coadă ”a infecției și nu o reapariție, așa cum se dovedește prin pozitivitatea ușoară a testului”, a mai explicat profesorul.

„Pacientul 1” va trebui așadar să rămână izolat acasă: un duș rece în comparație cu speranța de a reveni la viața normală, după săptămâni de frică. Pentru siguranță totală, un test de control va trebui apoi să fie efectuat din nou, a mai precizat Di Perri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri