Caută
Close this search box.

Povestea tragică a tinerei de 27 de ani, ucisă de COVID, plimbată între spitale: Ar putea fi ca la Suceava!

coronavirus

Tânăra de 27 de ani din judeţul Botoşani, care a decedat duminică, este cea mai tânără persoană ucisă în România de coronavirus.

Femeia este din localitatea Cândeşti şi de foarte mulţi ani suferea de diabet zaharat tip I. Ea ar fi luat virusul de la nişte fraţi de-ai săi, care s-au întors din Marea Britanie pentru a participa la funeraliile mamei.

Potrivit primarului din Cândeşti, Constantin Ciornodolea, femeia a crescut într-o familie modestă, cu mulţi copii.

„Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă”, susţine primarul, citat de Agerpres.

Tânăra de 27 ani a ajuns sâmbăta trecută la Spitalul Municipal Dorohoi, în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati.

Ulterior, ea a fost transferată intre mai multe secţii ale spitalului, iar la final a ajuns la Secţia de Terapie Intensivă.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23 martie a fost pozitiv.

Ea a murit duminica la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi şi avea patologie preexistenta diabet zaharat tip I decompensat.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat pentru Digi24 că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc.

„A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat ea, adăugând că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu sufientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc. Ea a mai spus că personalul „a primit cât de cât” materiale de protecție, dar „au lipsit la timpul cel mai critic”.

Ancheta epidemiologică este în curs, potrivit Digi24, însă este greu de stabilit cu câte persoane a intrat în contact, medicii și asistentele au mers acasă după ce au tratat-o, prin urmare ar putea fi o situație similară ca cea din Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri