Caută
Close this search box.

Preţul petrolului a scăzut la 30 de dolari barilul!

legea petrolului

Preţul petrolului OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol) a scăzut cu 10,28%, la 30,63 dolari barilul, cea mai redusă valoare din ultimii patru ani, a anunţat grupul petrolier.

Preţul de referinţă al barilului utilizat de OPEC s-a depreciat astfel cu 56,78% comparativ cu vârful atins pe 6 ianuarie 2020, de 70,87 dolari.

Cotaţiile aurului negru sunt puternic impulsionate spre scădere de diminuarea cererii din cauza expansiunii pandemiei de coronavirus şi a unui război pentru câştigarea clienţilor, declanşat între Arabia Saudită şi Rusia, care ameninţă să inunde cu petrol ieftin piaţa, începând din aprilie.

Îngrijorările investitorilor s-au accentuat luni, după ce s-a aflat că producţia industrială a Chinei a scăzut cu 13,5% în primele două luni ale anului.

Preţul barilului de petrol Brent a coborât sub pragul psihologic de 30 de dolari, pentru prima dată începând din 2016, depreciindu-se cu 11,49%, până la 29,96 dolari pe piaţa futures din Londra.

La New York, petrolul Texas a încheiat sesiunea de luni la 28,70 dolari, cu 9,5% mai puţin faţă de vineri la închidere.

Barilul OPEC, calculat pe baza a 13 tipuri de ţiţei – câte unul de la fiecare membru – nu s-a mai vândut la un nivel atât de scăzut din 26 de februarie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri