Caută
Close this search box.

Primul termoscanner a fost instalat pe Aeroportul Otopeni

Primul termoscanner a fost instalat pe Aeroportul Otopeni, pe fluxul destinat curselor din Italia. Este vorba de unul din cele cinci termoscannere care vor fi amplasate pe cel Aeroportul Henri Coandă.

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat recent, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate că toate cele 35 de termoscannere vor ajunge în România până la sfârșitul lunii martie.

„ONAC, prin achizițiile centralizate, se ocupă de achiziția tuturor echipamentelor, inclusiv a celor 35 de termo-scannere. Ce am spus azi am spus ceea ce ONAC ne-a declarat. Am înțeles că vor veni mai repede decât termenele asumate prin contract.

Compania din Irlanda s-a angajat ca până la sfârșitul săptămânii să vină cinci. Pe Aeroportul Otopeni sunt cuprinse cinci, dar nu știu dacă toate vor ajunge pe Otopeni. Să vedem care sunt prioritățile. Cert este că, până la sfârșitul lunii martie”, a declarat Lucian Bode, miercuri, la Parlamentul României, citat de B1 TV.

Întrebat cât costă, ministrul a răspuns: „Bugetul pe care noi l-am propus a fost de 5 milioane de lei. Contractul a fost încheiat pe o sumă de 2,3 milioane, 2,5 milioane, deci o economie de 50%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri