Caută
Close this search box.

Procedură specială pentru învestirea Guvernului Orban: Parlamentarii vor fi testați pentru coronavirus

Parlamentarii vor vota sâmbătă, de la ora 11,00, învestirea Guvernului Orban, procedura urmând să fie specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Senatorii şi deputaţii vor vota individual în altă sală decât cea de plen, au decis, vineri, Birourile permanente reunite.

Potrivit procedurii stabilite, accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1 din Palatul Parlamentului, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit şi marcat vizibil.

Parlamentarii vor fi testaţi pentru noul coronavirus, începând cu ora 8,00, în una dintre sălile Parlamentului.

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru se va face de la ora 9,00 până la ora 11,00 prin videoconferinţă, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

De la ora 11,00 este programată procedura de vot cu bile. Votul se va desfăşura în sala Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

Conducerea Parlamentului a stabilit că va fi modificat regulamentul şedinţelor comune astfel încât parlamentarii să poată, pe viitor, să voteze electronic, securizat, în situaţii excepţionale.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că se va autoizola în urma confirmării infecţiei cu coronavirus în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, cu care s-a aflat în contact întrucât acesta a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL. De asemenea, toţi membrii BPN al PNL şi senatorii liberali vor intra în izolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri