Caută
Close this search box.

Protest al angajaţilor de la Spitalul Municipal Dorohoi faţă de decizia de a transforma instituţia în unitate suport pentru COVID-19

Zeci de angajaţi ai Spitalului Municipal Dorohoi au protestat, marţi dimineaţa, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a transforma unitatea într-un spital suport pentru bolnavii de coronavirus.

Cadrele medicale, dar şi personalul auxiliar al Spitalului Municipal din Dorohoi au întrerupt pentru câteva zeci de minute activitatea, cerând Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) să renunţe la decizia adoptată în cursul zilei de luni.

„Deocamdată, la nivel de judeţ nu există o certitudine şi o hotărâre fermă. (…) Am primit doar hotărârea CJSU fără să ni se explice ce trebuie să primească din Dorohoi”, a declarat managerul spitalului, Bogdan Anton, care spune că infrastructura unităţii nu este cea mai bună pentru a funcţiona ca spital COVID-19.

La protest a participat şi primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, care acuză faptul că autorităţile locale nu au fost consultate pe această temă.

În context, prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a subliniat că România se află în stare de urgenţă şi că deciziile CJSU trebuie respectate.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că suntem în stare de urgenţă. Trebuie să luăm măsuri şi să avem pregătit un spital pentru cazurile de COVID-19. S-a luat o decizie în CJSU, trebuie respectată”, a afirmat Nechifor.

Spitalul Municipal din Dorohoi va deveni spital suport pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, în baza unei decizii adoptate, luni, de membrii CJSU Botoşani.

Potrivit unor informaţii transmise, luni, de Instituţia Prefectului, unitatea medicală din municipiul Dorohoi ar urma să înlocuiască Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, care a fost desemnată, iniţial, ca spital suport pentru pacienţii cu coronavirus.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice şi evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creştere a numărului de persoane cu coronavirusul SARS-CoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani, iar în urma analizării spitalelor din judeţ, s-a stabilit Spitalul de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ şi Spitalul de Pneumoftiziologie ca unităţi sanitare de nivel doi”, se arată în documentul transmis de Instituţia Prefectului.

Decizia CJSU survine la câteva zile după ce cadrele medicale ale Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie au declanşat un protest spontan în semn de nemulţumire faţă de transformarea secţiei în spital COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri