Caută
Close this search box.

Prototip de mască anti-coronavirus dezvoltat în Israel

mască

O companie israeliană a realizat un model de mască de ventilație care poate să protejeze extrem de eficient persoanele care sunt expuse bacteriilor, particulelor mici și virușilor, inclusiv coronavirusului Covid-19, relatează presa de la Ierusalim.

Produsul, numit ViriMASK, este o mască facială ce protejează nu doar gura, așa cum fac mai toate modelele existente pe piață, ci și ochii, prin intermediul unui vizor, și nasul purtătorului, prin intermediul unui filtru.

Masca poate fi spălată și apoi reutilizată. Filtrele pot fi înlocuite după ce sunt folosite timp de 12 ore și curățate apoi cu ajutorul unui dezinfectant special.

ViriMask ar urma să fie testată de către un laborator independent pe la mijlocul lunii aprilie, putând după aceea să fie oferită spre vânzare. Costul estimat este de 50 de dolari, în preț fiind incluse și două filtre.

În acest moment se știe că nasul este principala cale prin care coronavirusul pătrunde în plămâni, dar sunt cercetări serioase care spun că acest lucru se poate întâmpla și prin intermediul țesutului conjunctiv de la nivelul ochiului.

Alte două companii israeliene, Sonovia și respectiv Argamentech, au anunțat la rândul lor că au dezvoltat tehnologie care le va permite în scurt timp să producă măşti de protecţie care nu doar vor bloca Covid-19, dar îl și pot distruge atunci când se apropie de fața purtătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri