Caută
Close this search box.

PSD cere aplicarea unor scutiri de la plata chiriei, pe perioada stării de urgenţă

PSD

PSD vrea scutirea de la plata chiriei a operatorilor economici și a profesioniștilor a căror activitate a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus. În acest sens, social-democrații au depus, marți, la Parlament, un proiect de lege.

„Locatarii, operatorii economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă sunt scutiţi de la plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru. Locatorii care nu încasează contravaloarea chiriei ca urmare a aplicării scutirii prevăzute la art. 1 sunt scutiţi de plata obligaţiilor faţă de bugetul de stat şi bugetele locale aferente chiriilor neîncasate. Scutirile prevăzute la art.1 şi 2 se aplică în mod corespunzător de la 1 martie 2020, pentru fracţia rămasă din luna în care încetează starea de urgenţă, precum şi pentru luna următoare lunii în care a încetat starea de urgenţă”, prevede proiectul de lege, potrivit Agerpres.

În documente mai scrie că facturile emise pentru plata chiriei aferente lunii martie 2020 se anulează, iar sumele achitate în baza acestora se restituie de îndată.

De asemenea, se precizează că toate contractele puse în stand by acum vor fi prelungite cu durata pentru care s-au aplicat scutirile.
Amintim că, luni, PSD a anunțat amendamente și la Ordonanţa de urgenţă 30/202, astfel încât și firmele cu mai puțin de trei angajați, PFA-urile și marii contributori care și-au trimis angajații în șomaj tehnic să poată beneficia de sprijin guvernamental.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri