Caută
Close this search box.

Rafila: La începutul săptămânii viitoare, România va depăşi numărul de 2000 de persoane infectate

alexandru rafila

La începutul săptămânii următoare, este posibil ca în România să fie adoptate noi măsuri pentru stoparea răspândirii cazurilor de coronavirus, după ce numărul persoanelor infectate va depăși 2.000 de cazuri, considră Așexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

„La începutul săptămânii viitoare cu siguranţă se vor adopta acte normative ca să ne adaptăm la această nouă situaţie, pentru că deja aveam 1500 de cazuri, dacă ne gândim că mâine şi poimâine probabil vom avea cel puţin în jur de 200 de cazuri ne apropiem de 2000 şi atunci trebuie luate măsuri specifice”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Acesta a subliniat că luni sau marți România va intra în al patrulea scenariu privind răspândirea bolii, dat fiind că numărul persoanelor infectate va fi mai mare de 2.000.

Măsurile suplimentare care ar putea fi luate în aceste condiții pot vizza închiderea temporară a unor localități.
De asemenea, Alexandru Rafila spune că este posibil ca medici infectaţi, dar asimptomatici, să îi trateze pe cei infectaţi.
„Lucrul ăsta nu depinde de scenariul patru, ci depinde de nevoia de personal medical. În momentul în care e foarte mult personal medical care a fost infectat, decât să nu tratezi pacienţi deloc, atunci preferi să utilizezi personal medical care este asimptomatic, e într-o stare bună de sănătate şi singurul lucru pe care-l are este un test pozitiv”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri