Caută
Close this search box.

Rareș Bogdan: Guvernul va veni cu un pachet de sprijin pentru presă

rareş bogdan

Rareș Bogdan a vorbit joi, într-o intervenție în emisiunea ”Dosar de politician” de la postul B1 TV, despre faptul că firmele care aleg să funcționeze în perioada crizei generate de coronavirus ar trebui să beneficieze de sprijin din partea Guvernului.

Eurodeputatul liberal susţine că este nevoie ca instituțiile media să fie sprijinite, având în vedere că veniturile din publicitate scad masiv, iar presa este cea care facilitează trasmiterea informațiilor oficiale către populație în aceste momente de criză.

”Trebuie să ne gândim la un pachet special pentru media din România. De ce? Pentru că prin instituțiile media, astăzi, se asigură informarea publică. Fără televiziuni, ziare online, ziare tipărite, radiouri, noi nu am putea să facem informarea publică către cetățean.

Clar că dacă presa ar intra în șomaj tehnic, dacă omenii ar fi trimiși acasă, ei nu ar mai putea lucra. Ca să obțină 75% facilitate la salariu, omul nu mai trebuie să fie în redacție, nu mai trebuie să fie la locul de muncă.

Și atunci trebuie să gândim un pachet prin care să sprijinim instituțiile media în această perioadă, pentru că sunt vitale în comunicarea publică. (…) Guvernul va veni cu un pachet care se va îndrepta spre acest lucru pentru că astăzi e un parteneriat.

Ziarele, pe de o parte câștigă audiență, dar, în același timp, la nivel internațional Google a ajuns la 20% valoare pe care o primește o instituție care e înscrisă acolo, iar aproximativ 40% dintre clienții care dădeau publicitate în mass-media și-au retras campaniile și astfel se contractă bugetele din publicitate.

Deci clar că pentru mass-media va trebui să venim cu un pachet special prin care să susținem instituțiile în această perioadă pentru că sunt vitale pentru comunicarea guvernamentală.

Sunt companii care trebuie susținute. Oamenii care urăsc presa trebuie să recunoască că informarea publică guvernamentală, prezidențială, a opoziției nu se poate face astăzi decât prin acest parteneriat cu instituția media care este afectată extrem de serios de situația de la nivel internațional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri