Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan: „Nu cădeţi pradă MANIPULĂRILOR cu privire la raţionalizarea alimentelor!”

rareş bogdan

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, îi îndeamnă pe români să „nu cadă pradă manipulărilor cu privire la raţionalizarea alimentelor, la prezenţa maşinilor Armatei pe străzi sau alte bazaconii ce nu ţin de actuala situaţie a României!”.

STAŢI în CASĂ! Precizări referitoare la starea de urgenţă

Preşedintele României a anunţat ieri că va institui starea de urgenţă. Astăzi va fi pregătit decretul şi conţinutul acestuia. În cursul zilei de mâine vom afla cu toţii conţinutul acestui decret şi prevederile noii situaţii pe care va trebui să o traversăm în următoarele săptămâni.

Premierul Ludovic Orban va face astăzi la ora 18 o declaraţie de presă, care va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, atât cât va fi nevoie, pentru a fi lămurite toate aspectele stării de urgenţă. Veţi afla cu toţii reglementările cu privire la circulaţia persoanelor, a transportului în comun, cu privire la continuarea activităţii pe şantierele de construcţii, în fabrici, circulaţia în mall-uri şi ce se va întâmpla cu restaurantele, cafenelele, cinematografele, precum şi cu universităţile, şcolile, grădiniţele şi creşele.

Vă rog din suflet să nu cădeţi prada manipulărilor cu privire la raţionalizarea alimentelor, la prezenţa maşinilor Armatei pe străzi sau alte bazaconii ce nu ţin de actuala situaţie a României! Veţi afla toate reglementările, vor fi explicate până le va pricepe toată lumea. Rugămintea cea mai mare este de a le respecta într-un mod conştient şi responsabil. România are nevoie mai mult decât oricând de cetăţeni cu capacitate de înţelegere şi maturitate.

Haideţi să încercăm să ne calmăm şi să fim raţionali!

Nu este momentul războaielor politice sau al reglărilor de conturi! Apropos – pentru cei care îşi pun întrebări cu privire la lipsa unor parlamentari liberali de la votul Guvernului Orban, ieri la parlament: au fost prezenţi doar 5 senatori liberali şi au lipsit 22. Dacă cei care au lipsit s-ar fi aflat la vot, fapta lor ar fi fost considerată infracţiune, s-ar fi ales cu dosar penal. Cei 22 au participat la şedinţa BPN de lunea trecută şi, de asemenea, au participat la şedinţa de grup de la Senat, fiind în aceeaşi încăpere cu senatorul Chitac. Lipsa lor este justificată. Cât priveşte absenţa unor deputaţi, la rândul lor, aceştia au fost în aceeaşi încăpere cu senatorul Chitac sau deputatul Heius şi s-au autoizolat la domiciliu. Spre exemplu, Robert Sighiartău său Pavel Popescu. Au procedat legal şi extrem de responsabil. Asta ca să lămurim lipsa unor deputaţi şi senatori de la vot.

În ceea ce mă priveşte, chiar dacă rezultatul testului este negativ, procedez exact cum trebuie în această situaţie şi respect întocmai recomandările autorităţilor. Sunt autoizolat la domiciliu. Singura şansă pentru a trece de această perioadă dificilă este să încercăm să limităm sau să evităm, pe cât se poate, contactul cu oamenii şi să încercăm să înţelegem toate recomandările autorităţilor statului.

România trece printr-o situaţie fără precedent şi nu este momentul să facem nici pe şmecherii, nici pe descurcăreţii, nici pe deştepţii. Trebuie să fim, pur şi simplu, disciplinaţi”, a scris Rareş Bogdan, pe Facebook. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat stare de urgenţă, începând de săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri