Caută
Close this search box.

RAUL, unul din recordmanii fotbalului românesc, transfer de senzație în Liga I

Cel mai tânăr debutant, TITULAR și INTEGRALIST, din ultimii 30 de ani ai Ligilor I și II din România a mai urcat o treptă, într-o cariera ce se anunță pe cât de surprinzătoare, pe atât de spectaculoasă. IAR MARILE, ADEVĂRATE SURPRIZE nici măcar nu au început.

Despre tânărul cu mari și nebănuite valențe fotbalistice, fizice și sportive, Raul Bucur, am mai scris aici. Abia împlinise 16 ani – vârstă la care alții nu își găsesc locul nici măcar în echipele de juniori ale unor cluburi obscure – când a debutat, ATENȚIE, ca titular și cu 90 de minute în teren, la divizionară secundă ce era abia la start de campionat, Sportul Snagov, și cu un antrenor/manager de clasă, Valeriu Răchită, CARE ÎN NICIUN CAZ NU AR FI SELECTAT ORICUM ȘI PE ORICINE. Sportul a pierdut atunci, în deplasare, greu, foarte greu, cu 1-2, deși finalul trebuia să fie cu totul altul. Și alta ar fi fost și evoluția echipei pe mai departe.

Dar Raul Bucur, juniorul de 16 ani, crescut la Petrolul (e un fel de-a spune) a continuat să FIE TITULAR și să joace câte 90 de MINUTE într-o echipă și cu adversari ce trecuseră, foarte mulți dintre ei, inclusiv prin bătăliile de mare calibru ale Ligii I.

În curând, rețineți aceste rânduri și păstrați materialul (link-ul), i se va scrie pe tricou doar RAUL. Ar fi putut chiar și de acum.

Doar marele HAGI, Regele fotbalului românesc și nu numai, a debutat  în Divizia A în 1982, jucând integral, la oaspeți, meciul SC Bacău – FC Constanţa 3-0 din etapa a 6-a, ca mijlocaş dreapta, şi primind un cartonaş galben (11 septembrie). Dar avea deja 17 ani și 7 luni.

Vreți alte exemple? La Piatra Neamț, în mai 2014, FC Vaslui a pierdut cu 0-2  un meci în care a avut pe teren mai mulți fotbaliști sub 20 de ani. În minutul 72 a intrat în joc și Rareș Lazăr, un fotbalist în vârstă de 15 ani, o lună și 17 zile, cu un an mai mic decât Raul Bucur, dar haideți să fim sinceri. A JUCAT DOAR 18 MINUTE și – am primit confirmare chiar de la finanțatorul Adrian Porumboiu – a jucat doar pentru încurajare și pentru a se arăta că echipa va conta pe tineri, atât. Din păcate, nu prea am mai auzit de el după aceea.

Lazăr e devansat în clasamentul all time al debutanților din Liga I doar de titanul Nicolae Dobrin, care avea 14 ani și 11 luni la primul meci oficial pentru FC Argeș, dar, atenția, nici el nu a evoluat tot meciul!!

Repet ce am mai spus și îmi asum. nu mai există DEBUT la 16 ani în Ligile I sau II, ca TITULAR și INTEGRALIST pentru primele 8-9 partide, nici nu mai contează căte au fost… Cine dovedește contrariul e invitat la sediul nostru pentru a primi un premiu uriaș. Nu glumim. Am studiat acest lucru timp de luni de zile, cu zeci de cărți, anuare și mii de pagini. REȚINEȚI, e vorba de DEBUTANȚI titulari și integraliști, nu din aceia care intră 10 minute la final de meci, având, poate, ani mai puțini, 15 sau chiar 14, dar acelea nu sunt debuturi REALE, cu doar câîteva minute pe gazon.

Spuneam mai sus că Raul Bucur merge mai departe. Acum la 17 ani, a urcat la Astra Giurgiu, țn Liga I. și va juca, să fiți siguri, atât pentru echipa a doua a clubului, cât și pentru ECHIPA ÎNTĂI. Nu mai e mult…

Iată ce citim pe site-ul telegrama.ro.

”Dacă Serge Ekollo, jucător care aparține de Astra a semnat cu Petrolul, până în vară, și gruparea de primă ligă a obținut, pentru același interval de șase luni, acordul unui atacant care este legat contractual de Petrolul. Raul Bucur, 17 ani, s-a aflat până acum la Sportul Snagov, divizionara secundă care a anunțat că nu mai poate continua competiția de eșalon secund. Tânărul atacant a bifat numeroase prezențe pe scena eșalonului secund, în sezonul în curs, fără a marca vreun gol în contul ilfovenilor. Petrolul, clubul de care aparține Bucur, și Astra Giurgiu au căzut de acord pentru un împrumut al atacantului până în vară când cele două cluburi vor rediscuta situația jucătorului.”

Mult succes, Raul Bucur, te vom urmări în continuare. Am mizat deja pe tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri