Caută
Close this search box.

Reacția superbă a corpului nostru împotriva coronavirusului! Acțiunea sistemului imunitar la infecţia cu Covid-19

coronavirus

Cercetătorii australieni au înregistrat reacția sistemului imunitar în timpul procesului de evoluție a coronavirusului în organismul uman.

Oamenii de știință au analizat probele de sânge și evoluția unui pacient purtător COVID-19 care a fost internat în spital când a prezentat simptome moderate ale bolii. Sistemul imunitar al pacientului a generat patru populații de celule imune, similare cu cele găsite la pacienții cu gripă.

Anticorpii au fost detectați în sânge înainte de a fi observată o recuperare simptomatică, după care a fost constatată o îmbunătățire a tabloului general clinic al pacientului. Potrivit studiului publicat în revista Nature, modificările imunologice au persistat timp de 7 zile după dispariţia completă a simptomelor bolii. Practic simptomele au dispărut după 13 zile, iar pacientul a putut fi considerat complet vindecat în ziua numărul 20.

Citeşte şi Recomandările făcute de şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în plină pandemie de coronavirus. Cum evităm infectarea

În urma rezultatelor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deşi mai e mult de lucru, aceste descoperiri ajută la înțelegerea motivelor pentru care pacienții vârstnici suferă complicații, la fel ca și persoanele care suferă de diabet sau boli de inimă, în timp ce copiii nu au aproape niciun simptom sau pur și simplu nu iau virusul. Asta şi deoarece sistemul imunitar îşi încetineşte activitatea pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Sharon Lewin, directorul Doherty Institute și unul dintre principalii experți mondiali în domeniul bolilor infecțioase, a declarat pentru AFP că rezultatele studiului au fost promițătoare. „Arata ca organismul are un raspuns imun foarte bun si puternic la viruşi şi este asociat cu ameliorarea simptomelor. Sperăm că acum putem „pescui” anticorpii și să-i creștem la scară largă”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri