Caută
Close this search box.

Recomandările medicilor în caz de poluare masivă: Nu aerisiți casele!

rachete Bucuresti

Medicii pneumologi recomandă evitarea aerisirii încăperilor, dar şi ocolirea, pe cât posibil, a zonelor unde există un trafic intens, atunci când se constată că poluarea depășește limitele normale.

Conform medicilor de la Spitalul „Marius Nasta” din București, poluarea poate avea consecințe imediate și tardive asupra aparatului respirator.

„Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, mai ales la persoanele atopice, dacă vorbim de efecte imediate. Efectele pe termen lung ale poluării asupra aparatului respirator produc creșterea declinului funcției pulmonare, nevoia de servicii medicale crescute la pacienții cu boli cronice, costuri crescute pe serviciile de sănătate și scăderea duratei de viața”, avertizează medicii.

În acest context, specialiștii recomandă evitarea zonelor cu trafic intens.

„Evitarea aerisirii încaperilor în perioadele de poluare intensă cu folosirea aparatelor de aer condiționat, întreținute corespunzător. Persoanele cunoscute cu afecțiuni cronice trebuie să evite deplasările sau daca sunt necesare trebuie să aibă la îndemână medicația utilă în crize”, sunt alte două recomandări.

Duminică noaptea, în Bucureşti, s-a înregistrat o poluare record, după cum arată informaţiile furnizate de reţeaua naţională şi de reţelele independente de monitorizare a aerului în Capitală.

La rândul său, ministrul mediului, Costel Alexe, a explicat că gradul de poluare ridicat a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de cauciucuri şi de vegetaţie.

Sursă: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri