Caută
Close this search box.

Regizoarea Tonie Marshall a murit la vârsta de 68 de ani

Regizoarea franco-americană Tonie Marshall, singura femeie recompensată cu César-ul pentru regie cu filmul ”Vénus beauté (institut)” în 2000, a murit joi, la vârsta de 68 de ani, a anunţat agenta sa, Elisabeth Tanner, potrivit AFP.

Tonie Marshall a decedat „în această dimineaţă după o îndelungată suferinţă”, a precizat Elisabeth Tanner.

Fiica actriţei franceze Micheline Presle şi al actorului, regizorului şi producătorului american William Marshall, Tonie Marshall a debutat în cinema ca actriţă în 1972, în filmul „L’Evénement le plus important depuis que l’homme a marché sur la lune”, în regia lui Jacques Demy.

Ea a trecut la regie în 1990 cu „Pentimento”, realizând apoi zeci de lungmetraje, printre care „‘Vénus beauté (institut)”, cu Nathalie Baye şi Audrey Tautou, filmul său cel mai cunoscut, care i-a adus mai multe premii César, dintre care cele pentru „cea mai bună regie” şi „cel mai bun film”, transmite Agerpres.

Au urmat „Au plus près du paradis”, cu Catherine Deneuve şi William Hurt, „France Boutique” cu Karin Viard şi François Cluzet şi „‘Numéro une”, cu Emmanuelle Devos, în 2017, ultimul ei film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri