Caută
Close this search box.

Restricţii în Franța: Maximum un kilometru în jurul locuinței, cel mult o oră

franţa

Premierul Franței, Edouard Philippe, a anunțat noi restricții pentru combaterea epidemiei de , astfel că ieșirile au fost limitate la 1 kilometru de locuință iar durata scurtată la maximum 1 oră. În plus, piețele alimentare în aer liber ar urma să fie închise dacă nu s-a convenit altfel.

„Dacă veți ieși să vă plimbați copiii sau să faceți sport, trebuie să o faceți pe o rază de 1 km de casă, cel mult 1 oră, și, evident, singur, și o dată pe zi”, a detaliat premierul la TF1.

Edouard Philippe și-a anunțat decizia de a „închide piețele în aer liber”. „Prefectilor li se va permite, la sfatul primarilor, să renunțe la această interdicție” atunci când piața din unele sate este singurul mod de acces la produse proaspete.

„Izolarea poate dura câteva săptămâni în plus” pentru a lupta împotriva , a spus premierul Franței. „Mulți dintre concetățenii noștri ar dori să se întoarcă la vremurile normale, dar asta nu se va întâmpla mânie”, a adăugat șeful guvernului.

Franța înregistra luni seara aproape 20.000 de cazuri de infectare cu  și 860 de morți, cu o creștere semnificativă față de ultima raportare, 186 în plus, potrivit datelor worldometers.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri