Caută
Close this search box.

Românii ce lucrează în cultura sparanghelului au revenit la muncă, în Germania

Cultivatorii de sparanghel și căpșuni din Germania pot lua o pauză de respirație. Tot mai mulți muncitori din România vin la recoltare.

În ultimele zile, presa germană a publicat mai multe apeluri lansate de asociațiile de cultivatori de sparanghel către autoritățile germane pentru a facilita întoarcerea muncitorilor români, de teamă că agricultorii germani ar putea rămâne cu recolta pe câmp.

Potrivit sursei citate, afluxul muncitorilor din România care ajută la recotarea sparanghelului începe să crească. Cei mai mulți sosesc cu zboruri comerciale, afirmă directorul Asociației cultivatorilor de sparanghel și căpșuni, Simon Schumacher.

Potrivit acestuia, regulile diferite impuse de diverse state fac dificilă călătoria muncitorilor spre Germania. Schumacher speră că nu vor exista restricții suplimentare de călătorie în România în următoarele zile.

Potrivit acestuia, circa 80% din totalul muncitorilor care ajută la recoltarea sparanghelului și căpșunilor provin din România. Între timp, există numerose oferte de ajutor din partea unor grupuri de voluntari din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri