Caută
Close this search box.

Se interzice ieşitul pe stradă fără mască. Reguli dure anunţate de guvern

pandemia

În Bulgaria, populaţia trebuie să poarte în public măşti de protecţie, măsură menită să oprească răspândirea noului coronavirus.

Ministrul bulgar al Sănătăţii Kiril Ananiev a declarat că măsurile se referă la locurile publice atât în interior cât şi în aer liber. Ministrul nu a precizat ce tipuri de mască sunt obligatorii. Măştile de protecţie nu se găsesc în număr suficient în farmaciile din Bulgaria şi dacă sunt disponibile un client poate cumpăra până la cinci.

Austria a introdus de asemenea luni reguli similare.

Citeşte şi COVID-18. Franţa o ia pe urmele Italiei şi Spaniei. A raportat 418 decese în ultimele 24 de ore

Guvernul Bulgariei a decis de asemenea luni acordarea de sprijin financiar pentru companiile afectate de criza provocată de noul coronavirus. Statul va plăti 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comerţul cu amănuntul, transportul, sectorul hotelier şi restaurantele precum şi sectoarele cultural şi turistic pot beneficia de aceste măsuri.

Conform cifrelor oficiale, au fost înregistrate 359 de cazuri de Covid-19 în ţara balcanică, între care opt decese. Totuşi, numărul celor infectaţi este considerat a fi mult mai mare.

Vârful epidemiei este aşteptat în preajma Paştelui ortodox, pe 19 aprilie. Biserica Ortodoxă din Bulgaria nu doreşte să închidă bisericile, dar a ordonat dezinfectarea acestora.

Sfânta Împărtăşanie se va da numai credincioşilor pe care preotul îi cunoaşte personal, în timp ce botezurile şi nunţile vor avea loc numai în grupuri restrânse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri