Caută
Close this search box.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că peste 30 de persoane au fost infectate din cauza fostului ofiţer MAI

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat luni că peste 30 de persoane au fost infectate din cauza fostului ofiţer MAI, Lupu Nelu, internat la Spitalul „Dimitrie Gerota” şi că numărul contacţilor acestuia depăşeşte 120.

Numărul persoanelor care au avut contact cu ofiţerul MAI diagnosticat cu noul COVID-19, care a ascuns iniţial faptul că a fost în Israel, depăşeşte 120, a declarat, luni, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a declarat, luni, la Digi TV, că în acest moment sunt 30 de persoane diagnosticate, care au legătură cu fostul ofiţer MAI, internat la Spitalul Gerota, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

„În acest moment sunt peste 30 de persoane pe care le avem, dar numărul contacţilor depăşeşte 120. E posibil ca numărul să crească, pentru că având în vedere că noi îi testăm ca şi contacţi, ei sunt asimptomatici la acest moment”, a spus Tătaru.

Pacientul 17, cel care a îmbolnăvit 30 de oameni cu COVID – 19 după ce s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI unde a ascuns că a fost plecat din ţară, are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul-şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, ADP Sector 4, dar şi Primăria Capitalei, o angajată de acolo declarând că a călătorit împreună cu acesta în Israel. „Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP”, au anunţat autorităţile. Dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist riscă până la 2 ani de închisoare.

Tătaru a fost înrebat dacă toate spitalele din ţară au stocurile asigurate, deoarece mulţi medici s-au plâns că nu au materiale sanitare şi echipamente, acesta spunând că la la centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii se vede, în timp real stocul la fiecare dintre spitalele judeţene sau de boli infecţioase, precum şi la nivelul DSP-urilor.

„Odată cu instituirea stării de urgenţă ne dă posibilitatea ca aceste stocuri să fie reîncărcate, pentru că nu mai avem acea perioadă lungă de 45 de zile pentru a putea face achiziţii. Putem face achiziţii directe, iar atât la nivelul MAE, cât şi la nivelul MS se derulează în acest moment achiziţii directe de materiale şi echipament”, a mai spus Tătaru.

„Constituţional, starea de urgenţă poate merge până la limitarea unor drepturi civile, dar nu este cazul. În acest moment, pe noi ne ajută la achiziţia de medicamente, la achiziţia de aparatură, la achiziţia de materiale sanitare, ne ajută la a face acele proceduri de angajare fără a mai respecta acele termene. Ne ajută efectiv la a lua nişte măsuri sanitare de dezinfecţie în locuri în care nu aveam acces până acum, precum şi la a limita accesul în zonele aglomerate, pentru a nu avea acea apropiere socială”, a mai spus secretarul de stat.

Tătaru a precizat că se vor face noi achiziţii în doneniul sănătăţii şi că speră ca să existe „tot necesarul” până la sfârşitul acestei săptămâni, „ca să avem stocurile rezonabile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri