Caută
Close this search box.

Silvian Man, candidat la funcţia deţinută de Tudorel Toader, „a fost luat pe sus” de agenţii de pază ai Universităţii din Iaşi VIDEO

Silvian-Emanuel Man, student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a anunţat că i-a fost respinsă candidatura la funcţia de rector şi că „a fost luat pe sus”  agenţii de pază ai instituţiei şi dat afară din clădire.

Potrivit lui Silvian-Emanuel Man, Legea Educaţiei Naţionale nu specifică în mod clar cine se poate înscrie şi cine nu, în cursa pentru rectorat, astfel că a dorit să candideze împotriva lui Tudorel Toader, actualul rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Candidatura i-a fost însă invalidată de Biroul Electoral Central, iar el a încercat ulterior să depună o contestaţie.

Potrivit legii, termenul de depunere a contestaţiei ar fi de 24 de ore, dar aceasta i-a fost respinsă pe motiv de procedură, în sensul că trebuia depusă la registratură în 24 de ore, dar cum registratura era închisă, studentul a trimis contestaţia prin email şi curierat rapid, potrivit epochtimes-romania.com.

„Sâmbătă am depus contestaţia pe e-mail şi prin curierat rapid, registratura fiind închisă. Termenul de 24 de ore din Metodologia de alegeri pentru depunere a fost respectat şi consider că ar trebui să se aplice regulile de procedură civilă privind calculul termenelor.

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) mi-a răspuns că art. 40 prevede că orice contestaţie se poate depune [doar] la registratură în max. 24 de ore şi poate viza doar aspecte de procedură. În traducere liberă: nu ne interesează că registratura era închisă, tu trebuia să o depui la… registratură! Nu ai depus-o? Nu se ia în calcul! Respinsă!”, a scris Silvian-Emanuel Man, pe contul său de Facebook.

Studentul anunţă însă că îşi va continua demersurile pe cale juridică, cu atât mai mult cu cât vineri, după ce şi-a depus candidatura la registratura UAIC, a fost ridicat de către agenţii de pază ai universităţii şi dat afară.

„Vineri, după depunerea candidaturii, am fost ridicat de către agenţii de pază ai universităţii şi dat afară din corpul principal al instituţiei. Aşa au primit dispoziţie ‘de sus’, adică de la rectorat.

Brusc, mi-au cerut să mă legitimez, dar doar cu carnet de student sau carte de identitate. Alt act nu era valabil. După 8 ani în UAIC, trebuie să fii legitimat. Dar doar tu, care te opui lui Toader, nu altcineva”, povesteşte Silvian-Emanuel Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri