Caută
Close this search box.

Sistemul cardurilor de sănătate a picat din nou

În plină epidemie de coronavirus, sistemul informatic de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care gestionează toate cardurile de sănătate ale cetățenilor români, nu funcționează.

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este nefuncțională, și asta în plină epidemie de coronavirus. Un comunicat al celor de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță sec că medicii vor lucra în sistem ”off-line”, până când eroarea va fi remediată.

„Astăzi 10.03.2020, începând cu ora 8:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/eliberează în regim off-line”, a transmis CNAS.

Din acest motiv medicii de familie și medicii specialiști din spitale nu mai pot prescrie rețete iar mai apoi să le introducă în baza națională a asiguraților medicali. Lucrurile sunt şi mai grave dacă ținem cont de faptul că mai mulți medici au reclamat faptul că nu se pot conecta nici în modul ”off line” deoarece semnăturile digitale nu le sunt recunoscute.

În România au fost confirmate până în prezent 20 cazuri de coronavirus, dintre care cinci persoane au fost vindecate şi externate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri