Caută
Close this search box.

Sorina Pintea a suferit un şoc în Arestul Central și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe

sorina pintea

Sorina Pintea a suferit un şoc în Arestul Central și a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe. Fostul ministru s-a plâns că nu-și mai simte partea dreaptă a corpului.

Medicii au efectuat mai multe investigații medicale printre care și un EKG, notează România TV.

Avocații Sorinei Pintea au făcut o solicitare către Arestul Central să fie mutată într-un spital pentru analize și teste amănunțite.

La începutul lunii februarie, Pintea a dezvăluit că suferă de o gravă boală autoimună – dermatomiozită – și că urmează tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.
Potrivit csid.ro, „dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani. Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie”.
Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministru Sorina Pintea, acuzată de luare de mită în formă continuată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În referatul întocmit de procurorii DNA sunt prezentate informaţii despre modul în care s-a negociat mita pe care fostul ministru al Sănătății ar fi cerut-o pentru acordarea unui contract. Astfel, Pintea ar fi cerut majorarea șpăgii până la 10% din valoarea contractului, iar când i s-a spus că va primi a doua tranșă a contractului, a exclamat: „Super tare!”. În referatul DNA, anchetatorii prezintă o cronologie a presupuselor fapte, o mică parte din interceptările efectuate şi argumentele legale pentru cea mai dură măsură preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri