Caută
Close this search box.

Soţul Sorinei Pintea intră în decor şi debitează PROPAGANDA: „Nu ştiu ce să mai fac. Ăştia o omoară!”

ovidiu goga

În spaţiul public îşi face apariţia şi soţul Sorinei Pintea, Ovidiu Goga, care dă publicităţii un jurnal lacrimogen cu stările prin care trece soţia sa. Scrisoarea a fost difuzată imediat de Antena 3 şi de trusturile de presă ale propagandei PSD.

Ovidiu Goga atrage şi el atenţia că soţia sa ar putea să moară.

”Scrisoare despre Sorina Pintea, soţia mea, către ORICINE!

Astăzi, 5 februarie 2020

Începând cu 28 februarie 2020, ziua în care Sorina m-a sunat şi mi-a sus că DNA este la ea în birou, viaţa ei s-a schimbat radical. Pe parte judiciară, desigur că se vor administra probe şi se vor aduce argumente de ambele părţi, după care instanţă se va pronunţa, iar viaţa personală şi profesională speram să se refacă la un nivel cât mai decent curând.

Însă în rău s-a schimbat dramatic viaţa din punctul de vedere al sănătăţii ei. Sper şi rog pe ORICINE! să nu fie o schimbare ireversibilă sau mortală, cum am auzit un jurnalist spunând că ar merita.

Sorina poate păţi oricând — dacă reapar sau se intensifică cauzele ce au declanşat dermatomiozita — ceva ireversibil atât din cauza bolii în sine, cât şi din cauza creşterii dozelor în tratament (scăderea puternică a capacităţii de a respira, afectarea inimii până la imposibilitatea de a mai susţine circulaţia sângelui, infecţii generalizate pe fond de imunitate minimă, ajungerea în scaun cu rotile din cauza necrozei muşchilor, imposibilitatea de a se mai hrăni independentă din cauza necrozei esofagului, diabet sever etc. şi, deces).

O doamnă profesor de la Spitalul Colentina a spus că a avut în toată cariera ei 5 pacienţi cu dermatomiozita, din care 2 au murit … Nu au murit imediat de la diagnosticare. S-au chinuit, s-au tratat, şi-am mai revenit, dar, până la urma … Şi câţi medici au expertiza pe o boală care afectează 10 oameni dintr-un milion?! Nu e ca un infarct sau cancer în stadiu terminal în care mori subit sau mai ai x luni de trăit. Nu. Dacă nu funcţionează tratamentul sau nu îl adaptezi urgent la deteriorări ale situaţiei tale, te stingi pe picioare treptat, până ajungi paralizat, hrănit prin tub şi intubat pentru respiraţie. Asta se poate întâmpla şi în 2 – 3 ani.

Fireşte că nu orice medic şi, cu atât mai puţin un procuror, un judecător sau un poliţist pot observa asta sau îşi pot da seama că ai început usor-usor să aluneci pe panta fără de întoarcere. Sorina poate muri acasă, după ce iese din arestul preventiv, înainte să se pronunţe instanţa şi nimeni nu va fi vinovat, pentru că nimeni nu va ştii (eu voi şti!!! şi ea va st!!!, dar ce folos?!) recăderea în boală a început în 28 februarie 2020 şi neintervenţia prin internare şi suport atent, permanent şi înalt calificat în zilele imediat următoare sunt cauza morţii ei. Sau, doar a unei chinuite vieţi în scaun cu rotile cu respiraţia pe sfert din cât ar trebui, viaţă care oricum nu durează cât a unui om sănătos.

În fiecare zi din 28 februarie 2020 în arest a început degradarea fizică, pe fondul stress-ului atât psihic (normal), cât şi fizic: a dormit 4 ore în intervalul vineri 28 februarie ora 02,00 (moment al nopţii în care ia pastila de cortizon zilnic şi de la care nu a mai putut dormi în acea noapte a zilei 1 a acuzării; nu vreau să exagerez şi să spun că a avut, poate, o presimţire, dar şi când avea insomnii de durere tot mai adormea pe la 6-7 dimineaţa; acum nu; s-a dus la serviciu la 7,45 aşa nedormită) – sâmbătă 29 feburarie ora 21,20 (când a dormit în arest prima noapte, după drumul pe timp de noapte Baia Mare – Bucureşti cu maşina şi după judecata cererii de arestare); bineînţeles că stoica cum o ştim, nua spus nimic despre asta anchetatorilor. Iar în boală ei, medicii recomanda regim de 8 ore somn/8 ore activitate/8 ore odihnă, pentru a evita recăderi (reapariţii ale simptomelor severe ale bolii).

Sâmbătă, 29 februarie 2020

La instanţă, în timp ce se judecă cererea de arestare, i se înroşesc degetele tare (unul din primele semne din toamnă ale dermatomiozitei ei). Îmi arătase că începuseră să i se înroşească şi în momentul când ne-am luat rămas bun vineri, la plecarea spre bucureşti cu maşina parchetului.

Duminică, 1 martie 2020

Avocaţii îmi spun că Sorina e bine. Ulterior am aflat că nu era. Începuseră să o doară tare muscii picioarelor, ca în octombrie, când cu greu se mai putea îmbrăca singură, Ea se vaita sau se plânge foaaaarte rar.

Luni, 2 martie 2020.

I se face rău în arest, vine ambulanţa repede, îi administrează ceva îşi revine şi refuza să plece cu ambulanţa la un spital. Vrea să se ţină tare.

Se permanentizează şi se intensifică parestezii (amorţeli până spre paralizie) locale la membre continuu, dar trec de la un segment de picior la altul; la fel şi la mâini.

La insistenţele mele generate de faptul că sâmbătă avea degetele înroşite este dusă la spitalul clinic ”Sfânta Maria” (sm). La acest spital doamna prof. dr. Ruxandra Ionescu (doamna profesor) i-a pus diagnosticul în 5 noiembrie 2019 (sau cu câteva zile mai devreme, nu mai ştiu exact), i-a prescris (după care coordonat) tratamentul şi este întreg istoricul medical al pacientei Sorina Pintea. Înainte de a cere avocatul transportul la spitalul SM, am vorbit cu doamna profesor la telefon, i-am spus ce suspiciuni am şi mi-a spus că ea, până luni, 9 martie, nu este la spital fiind în carantină acasă ca urmare a sosirii din Italia. Dar a vorbit cu colegii ei de la spitalul SM şi o aşteaptă pe Sorina şi vor face tot ce trebuie şi se vor ţine la curent reciproc.

Aflu de la televizor că este externata de la spitalul SM în mai puţin de 2 ore de la sosire, înainte chiar că avocaţii să ajungă şi să îşi facă formele de vizită.

(Ulterior, miercuri, 4 martie, Sorina mi-a zis că a fost şocată şi îngrozită de teamă personalului medical faţă de anchetatori/poliţişti. Conferenţiarul — colega cu doamna profesor — la analiza radiologica a esofagului, i-a chemat efectiv pe gardienii care o însoţeau şi le-a spus precipitată ceva de genul ”vedeţi, vedeţi şi dumneavoastră că are obstrucţie pe esofag, da?!”, ca să se justifice pentru ce va scrie în foaie Sorinei; să nu aibă cumva reclamaţii/discuţii pe viitor. Tot personalul medical era atât de timorat încât nici nu discutau cu ea şi nici măcar nu o priveau, decât fugitiv. Se poate să uiţi că eşti medic şi că trebuie să îţi faci datoria faţă de oricine dacă nu sună cineva înainte să îţi atragă atenţia în sensul: ”Aveţi grijă cum procedaţi să nu cumva să considerăm că aţi favorizat-o pe doamna Pintea.”? Eu nu cred.)

Seara, avocatul îmi spune că sunt şocaţi de cât de repede ”au scăpat cei de la spitalul SM” de Sorina şi că nu înţeleg ce a făcut doamna profesor.

Avocatul merge la Sorina şi îmi spune că are acum şi tulburări de înghiţire.

Aici, practic, s-a rupt filmul pentru intervenţia corectă şi la timp pentru evitarea recăderii dermatomiozitei la Sorina. Apoi, fără suportul specialiştilor care îi cunosc istoricul (doamna profesor şi colegii ei de la spitalul SM), sănătatea Sorinei s-a înrăutăţit rapid şi inevitabilul s-a produs, acum este în dermatomiozita cu recădere, care generată fiind de la început (încă din iulie-august, deci) de stress şi oboseală (nu de alte cauze, cum ar fi cancerul sau viruşii), odată ce revine factorul declanşator, atâta timp cât acesta se menţine, tratamentul şoc, oricare, are foarte puţine şanse dea duce la recuperare sau la oprirea decesului.

În loc să o interneze, aşa arestată cum era, să îi facă analizele complete o dată, după care să le repete a doua zi, după odihnă, după care să le interpreteze în echipa multidisciplinara cum e normal şi s-a şi întâmplat până acum: reumatolog (specialistul nr. 1 în autoimune), pneumolog, cardiolog, hematolog (care e singurul care poate administra imunoglobuline, de exemplu), psiholog (care poate reduce stresul pentru că tratamentul să fie mai eficace sau să nu fie ineficace).

Aici procurorii trebuiau să nu intervină deloc sau să se asigure că personalul medical face totul pentru că pacientul să fie corect tratat. Credeţi că asta s-a întâmplat?

Marţi, 3 martie 2020

Este dusă în cătuşe, bruscata şi expusă umilirii publice la o policlinică a MAI cu competenţe spre 0 în boală ei, pentru că măcar atât să mai facem. Consultul este neurologic şi psihiatric, pentru că, probabil l-a prescris conferenţiara cea îngrozită de luni. Nu asta trebuie urmărit în boală ei, după cum ştie orice specialist. În loc de internare, i se accentuează stresul la maxim pentru că este cărată de colo până colo. La vizita avocatului din acea zi, mi-a spus ulterior, abia s-a târât din celulă până la vorbitor (nu o mai ajuta picioarele suficient).

I-au reapărut petele bolii pe frunte (negre) şi, de data asta, nu numai într-o parte, ci în ambele părţi; plus: sunt tumefiate, umflate (nu au fost aşa în august, septembrie 2019).

Miercuri, 4 martie 2020

Mă sună seara şi îmi spune plângând că i-a reapărut şi vasculita pe picoare (distrugerea vaselor de sânge începând de la periferie şi care, fără inteventie urgenţă se extinde, putând afecta orice organ, inclusiv sistemul nervos central şi periferic).

Joi, 5 martie 2020

Asist cum este omorâtă soţia mea, ceas cu ceas prin agresivitatea organelor de urmărire penală şi teamă medicilor de a interveni.

Şi cât bine a făcut Sorina oamenilor şi României!

Iar acum nu se găseşte un loc în spitalele publice ale României (ea nu a vrut să fie tratată într-un spital privat şi nici în străinătate şi insistă în acest lucru), pentru Sorina Pintea?!

Pe tot parcursul acestor zile am avut un dialog surd cu toată lumea, dar, în primul rând şi cel mai monstruos, cu medicii, mai ales medicii ei curanţi, iată mesaje de whatsapp:

Cu doamna profesor:

[19:00, 2/29/2020] og: Avocatul care e în sala acum în aşteptarea primei decizii a judecătorului spune (s-a uitat la rugămintea mea) că i s-au înroşit degetele (pielea de deasupra unghiilor). Nu s-a mai întâmplat de când au dispărut acum vreo 2 luni.

[19:27, 2/29/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Este normal, ţinând cont prin ce trece! Sper din suflet să se rezolve!

[19:30, 2/29/2020] og: Nu credeţi că e o nouă criză?

[19:36, 2/29/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Sper să nu o ia de la capăt! [19:46, 2/29/2020] og: Ce putem face să împiedicăm asta?

[22:56, 2/29/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Va trebui văzută de medic. Poate creşte doză de medrol, dar fără analize şi examen clinic greu de spus. Sănătate multă!

[08:18, 3/1/2020] og: Le-am spus avocaţilor şi le-am dat şi nr. dv. de ţel. Mulţumim mult!

[08:19, 3/1/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: OK! Sper să se rezolve!

[12:24, 3/2/2020] og: De la televiziune spun că nu înţeleg în ce constă boala şi riscurile şi vă roagă, şi eu vă rog să îi răspundeţi celei de la TV.

Sorina e atacată dur ca se preface şi ne-ar ajuta să înţeleagă, mai ales stadiul de tratament şi ce ar însemna să nu dea rezultate sau să o ia de la capăt acum.

Miii şi miii de scuze pentru stresul pe care vi-l provocăm. Dar sunteţi vocea cea mai autorizată.

Şi dacă doriţi, vă rog să ne propuneţi şi un alt medic cunoscător care poate vorbi. Mulţumesc tare, tare mult.

[12:31, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Datorită confidenţialităţii medic-pacient nu pot da nici un fel de relaţii despre starea sănătăţii unui pacient unei terţe persoane! Vă mulţumesc pentru înţelegere!

[13:00, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Biletele de externare Baia Mare şi Bucureşti sunt deja la spital [13:00, 3/2/2020] og: Mulţumim.

[15:25, 3/2/2020] og: Doamna profesor, am văzut că a părăsit spitalul. Să înţeleg că analizele sunt bune şi nu este o revenire a bolii? Aş fi extrem, dar extrem de fericit.

[16:51, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Analizele de dermatomiozita erau bune! Dar că trebui urmărită!

[16:55, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Măcar bine că n-a revenit boala! Am înţeles că nu mai avea nici roşeaţa la degete!

[16:59, 3/2/2020] og: Foarte bine! Restul nu ne interesează.

[17:04, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: În final toate au o rezolvare dacă eşti sănătos! [17:11, 3/2/2020] og: absolut

[17:41, 3/2/2020] og: Acum am vorbit cu soţia mea şi mi-a spus că, deşi sunt analizele bune, a apărut o disfagie (mai de vreo 2 săptămâni). Zice că nu poate mânca nimic că i se face greaţă; de mai bine de 48 de ore a băut doar apă (crede că din altă cauză).

[17:44, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Are afectare şi esofagiana! Am înţeles că e documentata radiografic! Dacă nu va putea mânca trebuie să avertizeze medicii care o îngrijesc şi să fie perfuzata! Sănătate multă!

[17:45, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Nu o avea până acum! [18:18, 3/2/2020] og: E reversibilă?

[18:19, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Să sperăm că da! Trebuia să insiste pe problemă asta! Că nu se poate alimenta!

[18:19, 3/2/2020] og: Da şi ce trebuie să facă pentru a opri sibrecupera disfagia?

[18:22, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: Tot trat pt dermatomiozita! S-ar putea să mai fie nevoie de puls terapie metilprednisolon dacă nu-sibrevine! E în cadrul bolii!

[18:25, 3/2/2020] Prof Dr Ruxandra Ionescu Reumato: O componentă a bolii este şi afectarea esofagiană! [18:25, 3/2/2020] og: Vai! Din nou?!?!

Credeţi că mai rezistă?!

Mi-a spus că decât să reia terapia de la capăt (să-i cedeze toate organele pe rând), mai bine se lasa să moară din cauza bolii.

Nu ştiu ce să mai fac.

Ăştia o omoară!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri