Caută
Close this search box.

#StămAcasă. Spectacolul continuă…

Consider că este o datorie colegială, de onoare, să facem cunoscută inițiativa UNTEATRU. Aflăm din Comunicatul lor de presă că: „După succesul primei transmisiuni live de pe pagina de Facebook unteatru, glo continuă să susțină inițiativa artistică a proiectului cultural independent, oferind iubitorilor de teatru un al doilea spectacol gratuit. Miercuri, pe 1 aprilie, de la ora 19:00, românii din întreaga lume vor putea urmări, printr-o transmisiune online, spectacolul Hamlet, cu Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek”. 

Spectacolul va fi difuzat gratuit, pe pagina de Facebook unteatru: https://www.facebook.com/unteatru/

Oferind un cadou spectatorilor, glo sprijină și continuarea activității unteatru – un spațiu independent care se auto-finanțează, susținându-se exclusiv din vânzarea de bilete. Primul spațiu cultural care s-a adaptat crizei, anunțându-și încă din prima zi mutarea activității în mediul online, unteatru continuă să ofere publicului experiențe de vizionare premium, difuzând cele mai premiate și mai apreciate spectacole din portofoliu. Spectatorii le pot urmări de pe orice dispozitiv, în schimbul unui bilet achiziționat.

Eine Kleine Nachtmusik, de Gigi Căciuleanu – prima reprezentație cu acces gratuit, a ajuns miercurea trecută în casele a peste 1000 de iubitori de teatru, depășind granițele țării. Sute de reacții pozitive și mesaje de susținere primite de la românii din toată lumea au demonstrat nevoia spectatorilor de a rămâne conectați la scena artistică autohtonă, mai ales în această perioadă. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, un nou spectacol din repertoriul unteatru va fi transmis gratuit, încurajând publicul să rămână acasă.

Hamlet

Un spectacol de: Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek
Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatăl, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul premiat în 2018 la Festivalul Shakespeare de la Gdansk renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunări imposibile strict din interiorul lui Hamlet

Despre unteatru: Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susținut exclusiv din și prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri