Caută
Close this search box.

Studentă din Iași, infectată cu noul coronavirus: A fost la cursuri săptămâna trecută, cât şi la secretariatul Facultăţii

coronavirus

Printre cele 12 cazuri noi de coronavirus anunțate marți de către autorități, se numără și cel al unei studente în anul al doilea la Facultatea de Istorie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Potrivit BZI, aceasta a fost săptămâna trecută la cursuri şi s-a deplasat la secretariatul Facultăţii.

Studenta a fost internată, duminică seara, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sfanta Parascheva’ din Iaşi. Nu locuia în cămin, ci într-un apartament.

După ce rezultatul testului a ieșit pozitiv la COVID-19, studenta a precizat că nu știe de unde a putut fi infectată.
Universitatea Alexandru Ioan Cuza a anunţat DSP Iaşi despre acest caz şi au început, alături de intitutia publică o anchetă epidemiologica.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți dimineață, că bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 184.

16 noi cazuri au fost confirmate de la ultima informare, cea de luni, de la ora 18.00. Sunt 7 cazuri în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate – 15 din spitalul din Timișoara și unul de la București. Marți, trei persoane vor fi externate din Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Acestea au avut deja ultimele două teste negative.

La Terapie Intensivă sunt 3 persoane cu stare stabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri