Caută
Close this search box.

Studiu: 1 din 3 copii români trăiește într-o locuință cu WC în curte

Peste o treime dintre copiii din România trăiesc în locuinţe a căror toaletă este în curte. Unul din cinci copii care nu are WC în casă nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta arată un raport World Vision România.

Mai mult de 30% dintre copiii români trăiesc în locuinţe fără toaletă în interior, media Uniunii Europene fiind de sub 3 procente, conform Raportului de cercetare „Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundaţia World Vision România, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, un raport al Ministerului Educaţiei şi Cercetării arăta că, în urmă cu trei ani, peste 2.200 de școli aveau grupurile sanitare în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, iar în 2018 funcţionau cu grupuri sanitare neconforme aproape 1500 de şcoli şi grădiniţe. Cifra a scăzut puțin anul trecut și a ajuns până aproape de 1200.

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România, atrage atenția că lipsa accesului la produse pentru igienă şi a educaţiei pentru sănătate sunt probleme cu care ţara noastră se confruntă de foarte multă vreme, deși subiectul a intrat în atenția publică odată cu cazurile de coronavirus.

„Atragem încă o dată atenţia asupra nevoii de educaţie pentru sănătate pe termen lung în România, o ţară în care multe școli din mediul rural nu au, în continuare, apă curentă și toalete în incintă. În și mai multe școli și grădinițe, săpunul este inexistent, iar situația se perpetuează în gospodăriile acestor copii, care nu au resursele financiare pentru a cumpăra produse de bază cum ar fi săpunul. Igiena precară este o sursă continuă de îmbolnăviri în comunitățile defavorizate.”

Obiectivul de dezvoltare durabilă numărul 6 de pe agenda 2030 a Organizaţiei Naţiunilor Unite este de a garanta că până în 2030 toţi oamenii vor avea acces la toalete şi canalizare. „În acest moment, România este departe de îndeplinirea acestui obiectiv”, mai precizează World Vision România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri