Caută
Close this search box.

SUA şi Germania se află în cursă pentru LANSAREA unui vaccin anti-Covid-19

sua

SUA au intrat într-o cursă strânsă cu Germania, în încercarea de a-şi asigura exclusivitatea unui vaccin împotriva noului coronavirus, în prezent în curs de dezvoltare de către un laborator german.

Potrivit cotidianului german, preşedintele american speră să atragă, cu importante resurse financiare, cercetători germani care lucrează la un potenţial vaccin împotriva noului coronavirus şi să obţină astfel exclusivitatea pentru ţara sa.

Acest vaccin ar fi atunci doar pentru Statele Unite, a afirmat ziarul, citând o sursă apropiată guvernului german. Berlinul încearcă să menţină avansul, propunând, la rândul său, condiţii financiare interesante.

Rivalitatea ar viza compania de biotehnologie CureVac, cu sediul în Tubingen, în Baden-Wurttemberg. Ea dispune de filiale la Frankfurt şi în Boston, în Statele Unite.

Creată în anul 2000, societatea se prezintă drept o companie specializată în „dezvoltarea de terapii împotriva cancerului, terapii pe bază de anticorpi, tratamentul bolilor rare şi vaccinuri profilactice”.

Laboratorul lucrează în prezent cu Institutul Paul-Ehrlich, specializat în dezvoltarea de vaccinuri şi în subordinea ministerului german al Sănătăţii, pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19.

„Guvernul german este foarte interesat că dezvoltarea de vaccinuri şi substanţe active împotriva noului coronavirus să fie făcută în Germania şi în Europa”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii, pentru die Welt.

În această privinţă, „guvernul poartă discuţii intensive cu CureVac”, a adăugat el.

Directorul CureVac, Daniel Menichella, a fost invitat în 2 martie la Casa Alba pentru o întâlnire cu Donald Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi reprezentanţi ai unor societăţi farmaceutice care lucrează la răspunsul împotriva epidemiei, a anunţat societatea, pe site-ul sau, fără a preciza eventuale oferte financiare propuse.

„Suntem foarte încrezători în capacitatea noastră de a dezvolta un vaccin puternic în câteva luni”, a declarat atunci Menichella, într-un comunicat al companiei sale, care a adăugat că spera să înceapă „la începutul verii 2020” primele teste clinice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri