Caută
Close this search box.

Surpriză în SUA: Mike Bloomberg se retrage din cursa pentru învestitura democrată şi îl susţine pe Biden

Michael Bloomberg

Miliardarul american Mike Bloomberg a anunţat miercuri, a doua zi după rezultatele decepţionante din aşa-numita „Super Tuesday”, retragerea sa din alegerile primare democrate şi faptul că îl va susţine în continuare pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, relatează AFP.

„În urmă cu trei luni mi-am depus candidatura în alegerile prezidenţiale pentru a-l învinge pe Donald Trump. Astăzi, mă retrag din cursă din acelaşi motiv – a-l învinge pe Donald Trump – pentru că a devenit clar în opinia mea că, dacă aş continua, ar fi mai dificil să ajung la acest rezultat”, a precizat acesta.

Bloomberg a adăugat că îl va susţine în cursa pentru învestitura democrată pe Joe Biden, care reprezintă ca şi el aripa moderată a Partidului Democrat, estimând că fostul vicepreşedinte este acum cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în noiembrie.

„Îl cunosc pe Joe de foarte mult timp. Îi cunosc decenţa, onestitatea şi angajamentul său pentru cauze atât de importante pentru ţara noastră”, a spus fostul primar din New York, în vârstă de 78 de ani, potrivit Agerpres.

Intrat tardiv în campanie, Mike Bloomberg a optat pentru o strategie inedită de a nu participa la voturile din primele patru state care şi-au exprimat opţiunea înainte de „Super Tuesday”.

Omul de afaceri new-yorkez, care se află printre cei mai bogaţi zece oameni de pe planetă, a folosit fără rezerve imensa sa avere personală pentru a finanţa spoturi publicitare şi echipe de campanie în teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri