Caută
Close this search box.

Țările în care coronavirusul nu a ajuns

pandemia

Noul tip de coronavirus s-a răspândit în toate colțurile lumii, însă mai există câteva state izolate, precum Palau, Samoa, Turkmenistan sau Coreea de Nord, care nu au raportat încă niciun caz.

Palau, un stat insular din Pacific, cu doar 18.000 de locuitori, este unul dintre puținele locuri de pe planetă unde nu a ajuns boala. Țara se află la sute de kilometri distanță de vreun alt teritoriu locuit, fapt ce a ajutat-o să nu înregistreze vreun caz de coronavirus, transmite AFP, citată de France24.com.

Alte țări precum Tonga, Insulele Solomon, Insulele Marshall, Vanuatu și Micronezia sunt într-o situație similară.

„Se poate simţi tensiunea şi aici. Oamenii şi-au făcut provizii, magazinele au fost mai aglomerate decât de obicei”, a explicat Klamiokl Tulop, o tânără artistă care locuiește pe Insula Palau.

Antarctica este în acest moment singurul continent fără coronavirus. Niciun caz de îmbolnăvire nu a fost raportat până acum în așezările științifice de la Polul Sud.

„Suntem probabil singurii australieni care se pot bucura în momentul asta de statul la bar şi de o sală de fitness deschisă”, s-a amuzat Robb Clifton, manager al Antarctic Division Operations.

Faptul că unele țări nu au raportat cazuri de îmbolnăvire nu înseamnă neapărat că nu ele nu există. Autoritățile internaționale bănuiesc că asta se întâmplă în Coreea de Nord, care nu a anuțat vreun caz, deși se află între China și Coreea de Sud, state puternic afectate de pandemie.

Și în Africa mai există câteva state care nu au încă niciun caz de Covid-19, deși acest lucru ar putea fi din cauza capacităților limitate de tesare a populației, scrie Statista.com. Este vorba despre Burundi, Comoros, Malawi, Sao Tome și Principe și Sudanul de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri