Caută
Close this search box.

Te pui cu Bolsonaro? Respinge izolarea, care ar duce la ruinarea Braziliei!

jair bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a denunţat măsurile de izolare ordonate în faţa coronavirsului de diferite state şi municipalităţi din ţară, comparându-le cu politica pământului pârjolit, care ameninţă să ruineze prima economie a Americii Latine.

„Autorităţile din unele state şi municipalităţi trebuie să renunţe la conceptul pământului pârjolit: interdicţia transporturilor, închiderea magazinelor şi izolarea masivă”, a declarat Jair Bolsonaro, într-un discurs transmis la radio şi televiziune.

„Trebuie să menţinem locurile de muncă şi să apărăm aprovizionarea familiilor”, a adăugat el.

Jair Bolsonaro a minimizat riscurile legate de pandemia de COVID-19, care a ucis deja peste 18.000 de persoane în lume şi a forţat o treime din omenire să respecte stricte măsuri de izolare.

„Grupul de risc este cel al persoanelor peste 60 de ani. De ce să închidem atunci şcolile?”, s-a întrebat şeful statului.

Preşedintele de extremă dreaptă a acuzat mediile că răspândesc „isteria” în faţa pandemiei şi a afirmat că Brazilia este la adăpost, în opinia lui, datorită climei sale calde şi populaţiei majoritar tinere.

În faţa pandemiei, mai multe state şi oraşe din Brazilia au adoptat măsuri de închidere a întreprinderilor şi serviciilor publice şi de izolare a populaţiei, mai ales statul Sao Paolo, cel mai bogat din Brazilia. Marţi, Brazilia număra 2.201 cazuri de COVID-19 şi 46 de decese.

„Virusul a ajuns în Brazilia, vom lupta împotriva lui şi în curând se va termina. Viaţa noastră trebuie să continue. Locurile de muncă trebuie menţinute. Familiile trebuie să continue să trăiască. Trebuie să revenim la normalitate”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri